Provincie Drenthe

Opiniepeiling wijst uit Ouderen tevreden over voorzieningen

Assen, 7 maart 2003
Persberichtnummer 03-041



Bijna driekwart van de inwoners in Drenthe is tevreden over de voorzieningen voor ouderen in zijn of haar gemeente. Dat blijkt uit een representatieve opiniepeiling van Aha! marktonderzoek in Groningen, die is uitgevoerd in opdracht van de provincie Drenthe. Over de voorzieningen voor jongeren is men minder te spreken. Van de ondervraagden is 38 procent tevreden, terwijl 42 procent vindt dat er weinig of in sommige gevallen niks te beleven valt in de gemeente waar zij wonen.

Opvallend is dat bij de cijfers over voorzieningen voor ouderen de mensen in kleinere plaatsen meer tevreden zijn dan die in grote plaatsen. In kleinere plaatsen vindt 12 procent het peil ruim voldoende tegen 5 procent in grotere plaatsen. Ongeacht de grootte van de plaats vindt 62 procent van de ondervraagden het niveau voldoende. Van de mensen vindt 16 procent, dat de voorzieningen voor ouderen onvoldoende zijn.

Naar leeftijd gemeten is 73 procent van de mensen van 65 jaar en ouder tevreden over de voorzieningen. In de leeftijdscategorie van 50 tot en met 64 jaar is dat 70 procent.

Van de mensen, die vinden dat er weinig tot niks voor jongeren in hun gemeente te beleven is, zijn de meesten te vinden in de categorie 35 tot 50 jaar. Van hen is 52 procent ontevreden. Jongeren onder de 18 jaar zijn niet in de peiling opgenomen.



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl