KPN NV

Datum 7 maart 2003

KPN EN ZENITEL TEKENEN LETTER OF INTENT TOT OVERNAME KPN BUSINESS RADIO SOLUTIONS B.V.

Nummer 012p

Amsterdam/Brussel/Oslo, 7 maart 2003 - KPN en Zenitel maken vandaag bekend dat zij een Letter of Intent hebben getekend met betrekking tot de overname van 100% van de aandelen van KPN Business Radio Solutions B.V. (BRS) door Zenitel. Beide partijen streven ernaar de overgang in Q1 2003 te effectueren met terugwerkende kracht naar de datum van 1 januari 2003. De transactie is onderworpen aan een due diligence en aan de goedkeuring van de raden van bestuur van de betrokken partijen.

BRS biedt in Nederland services aan op het terrein van private en publieke mobiele radionetwerken. BRS is gespecialiseerd in de bouw en het beheer van mobiele infrastructuren ten behoeve van bedrijfskritische processen. Klanten van BRS zijn bedrijven in onder meer de vervoerssector, de industrie en de overheid. Het bedrijf is ook wederverkoper van de Traxys-netwerkdiensten van KPN Mobile The Netherlands B.V. BRS heeft een jaaromzet van circa EUR 30 miljoen. De circa 180 medewerkers gaan onder gelijkwaardige arbeidsvoorwaarden over naar Zenitel.

Over Koninklijke KPN N.V.
KPN biedt hoogwaardige telecommunicatiediensten aan zowel de consumenten- als de zakelijke markt. De kernactiviteiten van KPN zijn: de levering van telefonie- en data/IP-diensten via het vaste net in Nederland, data/IP-diensten in West Europa via KPN Eurorings en mobiele diensten in Nederland, Duitsland en België. In Nederland is KPN marktleider in de belangrijkste segmenten van de telecommunicatiemarkt. In Duitsland (via E-Plus) en België (via BASE) is KPN in beide landen de derde mobiele operator.

Aan het eind van 2002 bediende KPN met 38.118 medewerkers 7,9 miljoen klanten met een vaste telefoonaansluiting, 13,4 miljoen mobiele en 1,4 miljoen Internetklanten.

Over Zenitel

Zenitel is een toonaangevende Europese systeemintegrator en dienstverlener voor de professionele markt van gebruikers van kabel- en draadloze technologie. De onderneming biedt complete oplossingen waarbij onder meer data-, voice-, multimedia- en internet diensten, en staat garant voor optimale resultaten. Zenitel is gestructureerd rond 2 Business Units: Wireless Solutions en Communication & Security Systems. De Groep stelt wereldwijd ongeveer 850 mensen tewerk. www.zenitel.biz.


Noot voor de redactie (