Numico NV

Persbericht

Numico verkoopt onderdeel van haar Europese voedingssupplementen activiteiten

Zoetermeer, 7 maart 2003 - Koninklijke Numico N.V. heeft overeenstemming bereikt over de verkoop van Health & Diet Group Ltd. voor een bedrag van EUR 15,6 miljoen aan Holland & Barrett Group Ltd., effectief per 10 maart 2003.

Health & Diet Group Ltd., gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, omvat een retailketen van 56 winkels die het GNC-logo voeren en voedingssupplementen verkopen en een groothandel die met name aan natuurvoedingswinkels in het Verenigd Koninkrijk levert. In de verkoop zijn zowel de productiefaciliteit als het distributiecentrum in Kearsley inbegrepen. De gezamenlijke jaaromzet van de winkels en de groothandel bedroeg in 2002 circa EUR 53 miljoen met een licht negatief operationeel resultaat. De onderneming heeft circa 550 mensen in dienst.

Jan Bennink, CEO van Numico, in een reactie op de verkoop: "We zijn verheugd de verkoop van Health & Diet Group bekend te kunnen maken. Dit is een stap voorwaarts in de strategie om de Europese voedingssupplementenactiviteiten te desinvesteren, zoals in november 2002 is aangekondigd."

Holland & Barrett Europe Ltd. is een dochteronderneming van de Amerikaanse onderneming NBTY Inc. In het Verenigd Koninkrijk bezit Holland & Barrett 450 natuurvoedingswinkels.

Koninklijke Numico N.V. is marktleider in gespecialiseerde voedingen waaronder babyvoeding, klinische voeding en GNC (voedingssupplementen). De onderneming is actief in meer dan 100 landen en heeft ruim 28.500 medewerkers (www.numico.com).


---
Indien u vragen heeft, kunt u contact opnemen met:

Kon. Numico N.V. Corporate Communications Elvira Luykx tel. 079 353 9765
Kon. Numico N.V. Investor Relations Jacqueline van der Klift tel. 079 353 9003


---- --