BMG NEDERLAND

Within Temptation wint Edison

DVD zoals DVD bedoeld is, was de slogan waarmee Within Temptation haar magnifieke DVD-box Mother Earth Tour aanprees. De pers was het daar duidelijk mee eens, de DVD-box kreeg overal juichende recensies. Nu heeft Mother Earth Tour ook nog eens de belangrijkste Nederlandse muziekprijs gewonnen, de Edison.

Within Temptation ontving deze prijs donderdag 6 maart in de Amsterdamse Heineken Music Hall, waar de band tijdens het live op radio en televisie te volgen evenement ook optrad, in de categorie Beste DVD van 2002. Voor Within Temptation is de Edison de tweede grote muziekprijs die zij dit jaar in ontvangst heeft mogen nemen. Eerder dit jaar ontving Within Temptation een Zilveren Harp van Stichting Conamus. De Zilveren Harp is een aanmoedigingsprijs voor Nederlands poptalent en wordt sinds 1969 jaarlijks uitgereikt.

Het prijswinnende Mother Earth Tour is een dubbel-DVD met daarop meer dan drie uur aan beeldmateriaal. Naast opnames van de concerten die de band gaf op Lowlands, Pukkelpop en Werchter, bevat de DVD ook een backstage documentaire, alle videoclips (inclusief The Making Of), meerdere interviews, vele foto's en een unieke akoestische versie van hun grootste hit Ice Queen. Bovendien heeft de gebruiker de mogelijkheid om tijdens een live uitvoering van Ice Queen realtime te schakelen tussen de beelden van de drie verschillende concerten. Aan de dubbel-DVD, die een Dolby Digital 5.1 geluidsmix heeft, is een live-CD toegevoegd, met daarop het volledige concert dat de band gaf op Lowlands 2002.

Within Temptation is op dit moment druk bezig om na Nederland en België ook de rest van Europa te veroveren. De band heeft daarvoor een contract getekend bij G.U.N. Records, het rocklabel van BMG waar naast Within Temptation ook HIM, Guano Apes en Paradise Lost hun muzikale uitvalsbasis hebben. Het album Mother Earth is sinds februari uit in Duitsland en staat sindsdien genoteerd in de Duitse hitlijsten. Daarnaast is Mother Earth in de afgelopen weken uitgebracht in vele Europese landen. Samen met Paradise Lost is Within Temptation op dit moment op tournee door heel Europa. Begin april keert de band weer terug naar Nederland waar de band, naast een aantal Paasfestivals, op 5 mei per helikopter een tour langs diverse Bevrijdingsfestivals zal maken.