Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-03-2003 Persberichten district Eemland zuid, 09.30 uur

Verkeerscontrole

AMERSFOORT- Op donderdagmiddag vond tussen 16.00 uur en 17.30 uur een verkeerscontrole plaats op De Genestetlaan. In totaal kregen 7 automobilisten een bekeuring voor het rijden met te hoge snelheid of het rijden zonder autogordel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 68 kilometer per uur waar 50 is toegestaan.

Lastige jeugd

AMERSFOORT- Op donderdagavond kreeg een groep mannen een bekeuring omdat ze overlast veroorzaakten.

Omstreeks 19.30 uur kreeg de politie de melding dat een groep mannen zich zeer luidruchtig ophielden in de passage aan de Hellestraat. De agenten zagen een grote doos lege bierblikjes naast hen staan. De mannen, uit Amersfoort in de leeftijd van 17 tot 48 jaar, kregen een bekeuring voor het zonder doel ophouden in een passage.

De 48-jarige man was het hier niet mee eens en werkte niet mee. Hij werd aangehouden en op het bureau werkte hij wel mee en kreeg alsnog een bekeuring.

Mannen aangehouden na insluiping

AMERSFOORT- Op donderdagavond werden drie mannen aangehouden op verdenking van diefstal uit een bedrijf.

Donderdagavond kregen agenten de melding vanuit het ziekenhuis gelegen aan de Utrechtseweg, dat drie mannen een handcomputer hadden gestolen en vervolgens waren gevlucht. De politie werd gewaarschuwd en bekeek de opgenomen beelden van de bewakingscameras. Hierop zagen de agenten de personen en herkenden hen.

Er werden uitgekeken naar het trio en op de Haag zagen agenten de mannen lopen. Deze personen, 16, 17 en 19 jaar allen afkomstig uit Amersfoort, werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

In de sloot

WOUDENBERG- Op donderdagochtend vond een ongeval plaats waarbij een automobilist gewond raakte. Omstreeks 11.15 uur reed een 29-jarige automobiliste uit Scherpenzeel over de Maarsbergseweg. Bij de rotonde raakte ze in de slip, raakte van de weg en kwam in een sloot tot stilstand. De vrouw kon zelf uit haar voertuig komen en klaagde over pijn in haar nek. Ambulancepersoneel behandelde haar ter plaatse. De auto raakte beschadigd.