Amsterdam RAI

FietsRAI 2003
10 jan 2003

ALS JE VAN FIETSEN HOUDT, DAN KOM JE NAAR AMSTERDAM RAI!

Onder het motto Als je van fietsen houdt opent Amsterdam RAI op vrijdag 7 maart weer zijn deuren voor de FietsRAI 2003 én het Op Pad Beursfestival van de ANWB. De bundeling van beide beurzen wordt met recht gezien als dé start van het nieuwe fietsseizoen. Een groot deel van het complex staat dan in het teken van zowel de nieuwste fietsontwikkelingen als het laatste nieuws op het gebied van sportieve vakanties. De FietsRAI 2003 is van vrijdag 7 tot en met dinsdag 11 maart, het Op Pad Beursfestival is op 7, 8 en 9 maart. Gedurende de eerste drie beursdagen kan de bezoeker beide beurzen met één kaartje bezoeken.

Die gecombineerde toegang is de vrucht van een reeds jarenlange samenwerking tussen Amsterdam RAI en ANWB, waarbij het belang van de bezoeker voorop staat. De FietsRAI is immers traditioneel de grootste, breed georiënteerde tentoonstelling op haar vakgebied, terwijl het Op Pad Beursfestival wel treffend wordt omschreven als het grootste buitensportevenement van Nederland.

Op de FietsRAI treft de consument de allerlaatste nieuwtjes en snufjes aan, kan hij of zij een perfecte keuze maken voor de juiste nieuwe tweewieler en zijn tal van nieuwe accessoires te bewonderen. Bekend, maar dit jaar groter dan gebruikelijk, is het testparcours voor nieuwe fietsen. Dat vult ruim de helft van Hal 10 (Deltahal) en het parcours is dit jaar aangevuld met een speciaal mountainbike-gedeelte, waar op een ondergrond van kiezels, houtsnippers en zand kan worden geëxperimenteerd. Maar uiteraard is er ook een glad parcours, waarop de nieuwste generatie tweewielers, inclusief ligfietsen, kan worden uitgeprobeerd.

Gezondheidsplein Een nieuw initiatief is het Gezondheidsplein, waar op initiatief van de Nederlandse Hartstichting informatie en voorlichting wordt gegeven over onder andere voeding, bewegingsleer en de fiets als hulpmiddel bij een gezonde manier van leven. Verder is er een Racefiets-paviljoen, waar alle exposanten hun snelste exemplaren zullen tentoonstellen. Een bezoekje waard is ook zeker de Hall of Fame, waar bijzondere rijwielen van bekende Nederlanders tentoon zullen worden gesteld. Zo zal daar in elk geval de zeer speciale woestijnfiets te zien zijn, waarmee Fred Rompelberg zich door tal van verschroeide zandvlakten heeft geworsteld.

Fiets van het Jaar en BMX Flatland 3 En natuurlijk staat ook dit jaar de verkiezing van de Fiets van het Jaar op het programma. Traditioneel wordt de winnende tweewieler onthuld bij de opening van de FietsRAI 2003, waarna hij prominent op de tentoonstelling te zien zal zijn. In Hal 9 (de Randstadhal) is verder een zeer spectaculair beursonderdeel te vinden. Onder de naam BMX Flatland 3 zullen daar internationale wedstrijden fietsacrobatiek worden gehouden; Nederlandse en buitenlandse fietsacrobaten zullen daar het publiek, tijdens wedstrijden en demonstraties, laten zien wat er allemaal mogelijk is op één of twee wielen. Kortom, de FietsRAI doet in meer dan één opzicht zijn motto, Als je van fietsen houdt, alle eer aan.

20 jaar Op Pad Het Op Pad Beursfestival is alweer de dertiende editie, die bovendien in het teken staat van het twintigjarig bestaan van de ANWB-uitgave Op Pad. Centraal staan als altijd de actieve vakanties in binnen- en buitenland en informatieverstrekking over buitensport-materialen. Tochten te voet, per fiets of kano? Meer weten over klimmen, speleologie, parapente, skaten of parachutespringen? Al deze informatie en nog veel meer is te verkrijgen tijdens het Op Pad Beursfestival.

Praktische informatie De FietsRAI 2003 wordt gehouden van vrijdag 7 tot en met dinsdag 11 maart, het Op Pad Beursfestival van vrijdag 7 tot en met zondag 9 maart. Het publieksaccent ligt zodoende op de eerste drie beursdagen, waarbij de laatste twee dagen van de FietsRAI meer voor de vakhandel bestemd zijn.

Een kaartje biedt toegang tot beide evenementen en kost 12,-, kinderen tot en met zeven jaar mogen gratis naar binnen en kinderen van 8 tot en met 12 jaar betalen 6,-. Voor houders van een 65 Plus-kaart en groepen (vanaf 20 personen) is de prijs 11,- en ANWB-leden krijgen eveneens een euro korting op de toegangsprijs. Bij alle ANWB-kantoren zijn kaartjes te koop. De FietsRAI 2003 en het Op Pad Beursfestival zijn op vrijdag 7 maart geopend van 12.00 uur tot 20.00 uur, en in het weekend van 10.00 tot 18.00 uur.

Op 10 en 11 maart, de vakdagen, is de FietsRAI open van 10.00 uur tot 18.00 uur. Tijdens de beide vakdagen kost een entreekaartje overigens 10,-.