Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 7 maart 2003

Buurtenonline ontvangt subsidie van Ministerie van OCenW

De website Buurtenonline ontvangt in het kader van Stimuleringsregeling Digitale Pioniers van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen een subsidie van 20.000 euro. Het geld zal worden besteed aan het verder uitbouwen van het platform voor buren en buurten.

Buurtsite in opkomst
Buurtcommunicatie via het internet is sterk in opkomst. De website Buurtenonline werd in de maand februari meer dan 50.000 keer bezocht. Burenbewoners delen foto s, datums, links en discussiëren over allerhande zaken. Onderwerpen als hondenpoep en kliko-bakken zijn niet ongebruikelijk.

Eigen buurt blijft belangrijk
Er wordt gezegd dat het echte buurtgevoel niet meer van deze tijd en dat men het contact met de buurt niet belangrijk vindt. Niets is echter minder waar volgens de oprichters van Buurtenonline. Mensen hebben een speciale band met hun buurt. Buurtbewoners hebben gezamenlijke interesses, belangen en problemen. Het spontane contact met de buren is wel afgenomen, het eventjes op straat een praatje maken is iets waar mensen de tijd niet meer voor hebben of nemen. Het internet biedt hiervoor de oplossing.

Buurtenonline
Buurtenonline is een initiatief is van drie Amsterdamse internethobbyisten die enthousiast zijn voor deze nieuwe manier van buurtcommunicatie. Het Buurtenonlineteam heeft zich tot doel gesteld om alle buren en buurten in Nederland met elkaar in contact te brengen via het internet.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marcel Wickel Tel: 06-24220922
Mail: marcel@buurtenonline.nl Web: http://www.buurtenonline.nl