Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Subsidieregeling agrarisch natuurbeheer: Aanvraagperiode samenwerkingsverbanden 2003

7 maart 2003 - Minister Veerman van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij stelt van 12 maart tot en met 15 april 2003 de Subsidieregeling agrarisch natuurbeheer (SAN) voor samenwerkingsverbanden en agrarische natuurverenigingen (ANVs) open. In deze periode kunnen subsidieaanvragen voor het budgetjaar 2003 worden ingediend. De SAN is een onderdeel van Programma Beheer, dat bedoeld is om de kwaliteit van de natuur en het landschap in Nederland te verbeteren. Voor aanvragen van samenwerkingsverbanden heeft de minister 1 miljoen euro beschikbaar gesteld.

In het kader van de Europese regelgeving wordt de SAN voor samenwerkingsverbanden en agrarische natuurverenigingen herzien. Als gevolg hiervan wordt voor samenwerkingsverbanden en ANVs in een aparte aanvraagperiode van 12 maart tot en met 15 april 2003 voorzien. Deze aanvraagperiode tot met 15 april 2003 is niet opengesteld voor anderen dan samenwerkingsverbanden.

De SAN-pakketten 'faunarand' (beheerspakket 22 t/m 25, zie brochure SAN), 'zandwal en schurveling' (landschapspakket 65) en de collectieve weidevogelpakketten 'algemeen weidevogelgebied' (beheerspakket 18), 'belangrijk algemeen weidevogelgebied' (beheerspakket 19), 'soortenrijk weidevogelgebied met kritische soorten' (beheerspakket 20) en 'zeer soortenrijk weidevogelgebied met kritische soorten' (beheerspakket 21) zijn in de voornoemde aanvraagperiode niet opengesteld. Het is dus niet mogelijk om subsidie aan te vragen voor deze pakketten. Subsidie voor alle overige pakketten zoals beschreven in de brochure SAN kunnen wel aangevraagd worden.

Het beschikbare budget wordt verdeeld in volgorde van binnenkomst van complete aanvragen. Bij gelijktijdige ontvangst wordt de volgorde bepaald door loting. Subsidieaanvragen kunnen worden ingediend bij LASER Roermond. Voor nadere informatie, aanvraagformulieren en brochures kan men terecht bij Het LNV-Loket 0800 - 22 333 22 of de website van Het LNV-Loket