Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 7-03-2003 4e persbericht vrijdag 7 maart 2003

Gemert Laarbeek/ Helmond/ Someren: Politie pakt overvallers cafetarias Donderdagavond rond 22.50 uur zijn in Helmond in de Heistraat een 19-jarige en een 21-jarige Helmonder aangehouden. De twee hadden rond 20.30 uur in Someren Heide een gewapende overval gepleegd op de eigenaresse van een cafetaria op de Kerkendijk. Daar wisten ze geld buit te maken waarna ze er vandoor gingen. De politie nam in de regio op strategische plaatsen post in. De politie beschikte dankzij het rechercheteam in Gemert Laarbeek over gegevens met betrekking tot de overvallen op cafetarias in Brabant en Limburg. In Helmond werd de auto met de twee overvallers gesignaleerd en aan de kant gezet. Agenten vonden in de auto een deel van de buit van de overval en twee vuurwapens. Ook werden een imitatie pistool, bivakmutsen en handschoenen gevonden die de daders vermoedelijk bij de overvallen gebruikten. Een rechercheteam van de politie Gemert Laarbeek deed, al vanaf februari onderzoek naar de daders van de overvallen op cafetarias. De daders sloegen onder meer toe in Waalre, Lieshout, Beek en Donk, Venray en Nijnsel. Het rechercheteam beschikte ook over tips die waren binnen gekomen via het opsporingsprogramma Bureau Brabant. De twee verdachten zullen a.s. maandag worden voorgeleid aan de rechter commissaris in s Hertogenbosch. De politie denkt met de aanhouding van deze twee verdachten de overvallen op cafetarias in Brabant en Limburg een halt te hebben toegeroepen, maar sluit de aanhouding van meerdere personen niet uit.

Eindhoven: Politie zoekt getuigen
De politie is op zoek naar getuigen van een incident op de Boschdijk. Op donderdag 6 maart rond 15.00 uur ter hoogte van de 2e Lieven de Keylaan ontstond onenigheid tussen de bestuurder van een rode Opel Astra en een bestuurder van een donker rode BMW over verkeersgedrag. Daarbij werd de 23-jarige bestuurder van de BMW, een man uit Eindhoven aangereden door de bestuurder van de Opel. De bestuurder van de Opel werd naar zijn zeggen bedreigd met een vuurwapen door de andere man. Beiden hebben op het politiebureau een verklaring afgelegd. De politie zoekt eventuele getuigen van dit voorval. Zij kunnen contact opnemen met de politie van Woensel Noord tel. 0900 8844.

Helmond: Snelheidscontroles
Vrijdag tussen 10.15 en 13.15 uur is op de Lage Dijk in Helmond een snelheidscontrole gehouden. De politie bekeurde 158 bestuurders die te hard reden. Hoogste snelheid 107 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan. Op de Weg door de Rijpel werd tussen 14.00 en 16.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Daar werden 46 bestuurders op de bon gezet. De snelste reed 79 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Helmond: Mishandeling
Vrijdagmiddag rond 15.00 uur is op het Stationsplein een 37-jarige Helmonder aangehouden. De man had een 21-jarige man uit s Gravenhage enkele malen tegen zijn hoofd geslagen. De verdachte wilde niet hebben dat de man verkering zocht met zijn 16-jarige dochter. De Helmonder is ingesloten.