Persbericht

Boogerd (EP, D66): Provinciale staten moeten Brussel op verantwoordelijkheid wijzen

Johanna Boogerd, lid van het Europees Parlement namens D66, geeft zaterdagmorgen 8 maart in Philippine een speech tijdens een verkiezingsbijeenkomst van D66 Zeeland in het kader van de provinciale staten verkiezingen. In deze speech zal Boogerd in gaan op de actuele politieke situatie in de Europese Unie en het belang van de Provinciale Staten daarbij.

In tegenstelling tot eerdere beloftes is de Europese Commissie van plan tussen de 15 ` 20 % minder uit te geven aan plattelandsbeleid als compensatie voor teruglopende subsidies in de Landbouw. Dit heeft effect op ontwikkelingen zoals in West Zeeuws Vlaanderen in gang gezet zijn. Om gebieden mooi en open te houden en een goede combinatie tussen natuur, landschap en recreatie te ontwikkelen is veel geld nodig. Boogerd is voornemens om met een aantal collegas in het Europees Parlement flink tegengas te geven en hoopt daarbij op steun uit de regio.

Ik ben zeer verontrust vanwege deze voornemens en wil dan ook benadrukken dat de provinciale staten verkiezingen van 11 maart van belang kunnen zijn voor de toekomst van alle plattelandsregios in geheel Zuid West Nederland. Aldus Johanna Boogerd

Boogerd haalt verder scherp uit naar de Antwerpse Havenarbeiders die voornemens zijn te protesteren bij de opening van de Westerscheldetunnel. Het lijkt erop dat ze meer bezig zijn met Antwerpse belangen dan de serieuze bezorgdheid over Europese regelgeving, immers in Straatsburg wordt de zaak dinsdag geregeld. In Straatsburg wordt dinsdag gestemd over een havenrichtlijn. Boogerd benadrukte het belang van het opnemen van goede sociale, opleidings- en veiligheidsvoorwaarden in de richtlijn.

De toespraak zal plaatshebben in Hotel Au Port, Waterpoortstraat 1 te Philippine (tel. 0115-491855) aanvang 10.30 uur.



Ingezonden persbericht