Nederlands Openluchtmuseum

Arnhem, 25 februari 2003

Nederlands Openluchtmuseum zoekt vrijwilligers

Op zaterdag 8 maart van 10.00 tot 12.30 uur organiseert het Nederlands Openluchtmuseum een informatiebijeen-komst voor mensen die geïnteresseerd zijn in vrijwilligerswerk in dit unieke museum. Heeft u altijd al conducteur willen zijn op een historische tram, of zou u kinderen van vandaag willen laten zien hoe hun overgrootouders vroeger leerden schoonschrijven? Kom dan op zaterdag 8 maart langs in het Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum laat zien hoe gewone mensen vroeger leefden en werkten. In het afgelopen seizoen vervulden ruim 200 vrijwilligers(m/v) hierbij een hele belangrijke taak in het Openluchtmuseum. Vrijwillige medewerkers zijn op vele plekken actief in het museumpark; ze werken als conducteur op de historische tram en als papierschepper en drukker. Ook begeleiden zij bezoekers bij het handboogschieten en het Brabantse spel beugelen en demonstreren zij streekdrachten. Daarnaast zoeken we ook vrijwilligers die willen acteren in zgn. "herinneringsspelen", waar ze bezoekers een levensechte kijk geven op het verleden.

Enthousiast en gastvrij

Het Openluchtmuseum zoekt enthousiaste en gastgerichte mensen die bereid zijn om ook in de weekenden en incidenteel 's avonds te werken. Leeftijd speelt geen rol; interesse in de historische achtergronden van het werk is wel belangrijk. Van vrijwilligers wordt verwacht dat zij minimaal één dagdeel per week vrij kunnen maken voor het museum.

Naast een unieke en boeiende werkplek en leuke collega's, biedt het Openluchtmuseum een tegemoetkoming in de kosten. Daarnaast krijgen vrijwilligers een interne opleiding om zich de nodige kennis en vaardigheden eigen te maken.

Informatiebijeenkomst

Op zaterdag 8 maart 2001 wordt in het Nederlands Openluchtmuseum een informatieochtend voor vrijwilligers georganiseerd. De bijeenkomst vindt plaats in pannenkoekenrestaurant `de Hanekamp' in het museumpark van 10.00 tot circa 12.30 uur. Vanaf 09.45 uur staat er een tram voor klaar die de deelnemers naar deze locatie zal vervoeren. Na een toelichting over de diverse werkzaamheden nemen medewerkers van het museum de geïnteresseerden mee om kijkje te nemen in het park. Iedereen is van harte welkom.

Nadere informatie over het vrijwilligerswerk is telefonisch te verkrijgen bij Wim de Mul, telefoon: 026 3576187 of Will Teunissen 026-3576169.
Picture

Contact info@openluchtmuseum.nl with questions or comments regarding this site.
Copyright 2002, Nederlands Openluchtmuseum Arnhem, BOF Inc. (Built on Fridays). All rights reserved.