Digitale Gemeente Houten

Wie wordt de voorleeskampioen van Houten?

woensdag 26 februari 2003 - Bron: OB Bibliotheek Houten

Op zaterdag 8 maart a.s. organiseert de Openbare Bibliotheek Houten de Regionale Ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. De voorleeskampioenen van 12 basisscholen uit de regio treden dan voor het voetlicht. Negen deelnemers vertegenwoordigen hun Houtense school; drie deelnemers komen uit Odijk, Driebergen of Doorn. Ze lezen een fragment voor uit een zelfgekozen kinderboek.

De kinderen zijn afkomstig uit de groepen 7 en 8. Bij de voorronden, die plaatsvonden op de scholen, kwamen zij als de beste voorlezer van hun school uit de bus.

De winnaar van de Regionale Ronde van de Voorleeswedstrijd gaat als Voorleeskampioen van Regio Houten door naar de Provinciale Voorleesronde.
Deze Provinciale Ronde vindt plaats op woensdag 26 maart in De Speeldoos in Baarn.

De voorleeskampioenen van alle provincies treffen elkaar tenslotte op woensdag 14 mei a.s. in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht voor de Landelijke Finale.

De Regionale Voorleeswedstrijd Houten vindt plaats op zaterdag 8 maart en wordt gehouden in de Raadzaal van het Gemeentehuis Houten. In de jury zullen plaatsnemen:

Mevr. J. Goes (theaterdocent)
Mevr. T. Vermeeren (Boekhandel Wijs)
Hr. C. Lamers (Burgemeester Houten)

Het programma begint om 10.00 uur.
Tijdens het juryberaad zal een pauze-optreden verzorgd worden door Stardance uit Houten.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2003 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).