Provincie Drenthe

Zaterdag 8 maart
Provincie Drenthe pakt uit tijdens OPEN HUIS

Assen, 28 februari 2003
Persberichtnummer 03-032



De deuren van het provinciehuis van Drenthe staan op zaterdag 8 maart aanstaande wijd open. Inwoners van Drenthe komen vrijwel dagelijks op de een of andere manier in contact met activiteiten van de provincie, vaak zonder dat ze daar weet van hebben. Tijdens het OPEN HUIS kan kennis worden gemaakt met het werk van de provincie. Medewerkers van de verschillende afdelingen geven tekst en uitleg, waardoor een goed beeld ontstaat over de rol van de provincie en haar taken. De politieke partijen, die meedoen aan de verkiezingen van provinciale staten, presenteren zich op een verkiezingsmarkt.

Het OPEN HUIS is samengesteld aan de hand van een aantal thema's. 'Meten=Weten' laat zien hoe de provincie informatie krijgt over bijvoorbeeld gladde wegen of over de verkeersdrukte en snelheden op de provinciale wegen, maar ook over allerlei bijzonderheden over de flora en fauna in Drenthe. Verder is er informatie over het tweede herziene Provinciaal Omgevingsplan (POP II), wordt uitgelegd welke taken de provincie heeft op het gebied van handhaving, presenteert Astron een nieuw concept digitale radiotelescoop en is er aandacht voor 400 jaar Drenthe. In het provinciehuis staat tevens een bijzondere maquette van de magneetzweefbaan.

Tijdens het OPEN HUIS worden twee politieke debatten gehouden. Om 13.30 uur begint in de Statenzaal een debat van vrouwelijke kandidaat-statenleden over onderwerpen uit de provinciale politiek. Jeltje van Nieuwenhoven, Tweede-Kamerlid van de PvdA, leidt de discussie. Aansluitend vindt om 15.00 uur het Lijsttrekkersdebat van het Dagblad van het Noorden plaats. RTV Drenthe verzorgt een rechtstreekse radio-uitzending vanuit het provinciehuis, waarin de uitslagen van de laatste opiniepeiling voor de statenverkiezingen worden bekendgemaakt.

Met het vervoersbedrijf Arriva zijn afspraken gemaakt over gratis busvervoer voor mensen, die de open dag van de provincie bezoeken.



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl