RAAD VOOR WERK EN INKOMEN

RWI: uitnodiging presentatie Plan van Aanpak Vacature-offensief

Op zaterdag 8 maart presenteert Jan van Zijl, voorzitter van de Raad voor Werk en Inkomen, aan minister Aart Jan de Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid het Plan van Aanpak voor het Vacature-offensief. Doel van het Vacature-offensief is om, nu de werkloosheid snel stijgt, zoveel mogelijk werklozen of met werkloosheid bedreigde werknemers naar een openstaande vacature te leiden. In totaal staan in Nederland, ondanks de sterk oplopende werkloosheid, op dit moment nog steeds vele tienduizenden vacatures open. Het Vacature-offensief wil dit verschijnsel versneld terugdringen.

Van Zijl geeft een toelichting op het aantal vacatures dat vervuld kan worden en in welke sectoren dat met name het geval is. Daarnaast licht hij de voorgestelde aanpak toe en gaat hij in op de kosten en vooral op de financiële en maatschappelijke voordelen van het Vacature-offensief. Namens de regering zal minister De Geus hierop een reactie geven.

Verder overhandigen Hayo Apotheker, voorzitter van de Vereniging van Recreatieondernemers Nederland (RECRON), en directeur Willem Hein van Best Western Hotels Nederland (namens HORECA Nederland) aan Rens de Groot, voorzitter van de Raad van Bestuur van CWI, een aantal openstaande vacatures, die ze versneld vervuld willen zien. CWI is de organisatie die het Vacature-offensief gaat uitvoeren.

De pers is van harte uitgenodigd om op deze bijeenkomst aanwezig te zijn. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen en het houden van interviews.

De bijeenkomst vindt plaats om 14.00 uur in het Business Center van Center Parcs De Eemhof, Slingerweg 1, Zeewolde. Vanaf 13.00 uur zijn hier exemplaren van het Plan van Aanpak en een bijbehorend persbericht beschikbaar.
Een routebeschrijving naar De Eemhof is te vinden op De Eemhof pagina van de Center Parcs site: www.centerparcs.nl.

De Raad voor Werk en Inkomen is het overlegorgaan van werkgevers, werknemers en gemeenten voor de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over arbeidsmarktbeleid. De RWI streeft naar een duurzame verbinding van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt door middel van advies en subsidie.

---

---
Voor de redactie,