Partij van de Arbeid

PERSBERICHT

Den Haag, 6 maart 2003

Vrouwen in Beweging

Zaterdag 8 maart organiseert het Multi Etnisch Vrouwennetwerk (MEV) van de Partij van de Arbeid in samenwerking met diverse vrouwenorganisaties in Amsterdam Zuidoost een bijeenkomst over de meerwaarde van vrouwen in de politiek. De bijeenkomst, die is georganiseerd in het kader van de internationale Vrouwendag, vindt plaats in Grand café O-nivo, De Corridor 2 in Amsterdam Zuidoost en begint om 14.45 uur.

Tijdens de bijeenkomst zijn onder anderen PvdA Tweede-Kamerleden Khadija Arib en Varina Tjon a Ten, partijbestuurslid Hèlen Burleson, kandidaat Eerste-Kamerlid Ing Yoe Tan en kandidaat voor de Provinciale Staten Songül Akkaya aanwezig. De bijeenkomst staat onder leiding van Elvira Sweet (stadsdeelvoorzitter Amsterdam Zuidoost) en Tanja Jadnanansing (voormalig lid Partijbestuur PvdA).

Programma:

14.45 - 15.00: opening door Elvira Sweet (stadsdeelvoorzitter Amsterdam Zuidoost):

Vrouwen in beweging, waarom het belangrijk is dat vrouwen in de politiek vertegenwoordigd zijn.

15.00 - 16.30 uur: discussie.


- Ing Yoe Tan (lid Eerste Kamer): over het belang van representatie in de Eerste Kamer.

- Songül Akkaya (kandidaat Provinciale Staten): over het belang van de Provinciale Staten. Wat kan de provincie betekenen voor vrouwen in Zuidoost en omgeving?

- Hèlen Burleson-Esajas (lid partijbestuur PvdA): over het belang van het Politiek Vrouwen Overleg (Een samenwerkingsverband van de landelijke politieke besturen).

- Lokale politici in gesprek met u. Wat houdt u bezig?
16.30 - 17.00 uur: mysterie guests.



Partij van de Arbeid