Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 8-03-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, tel. 06 51401952

Aanrijding met letsel
ALMERE Op de Schoolstraat vond vrijdagmorgen een aanrijding plaats. Een 40-jarige Almeerse reed op die weg en wilde richting het centrum gaan. Ter hoogte van De Brink remde zij, een 21-jarige automobilist uit Almere zag dit niet op tijd en botste op zijn voorganger. Beide bestuurders klaagden over pijn aan de nek, maar hadden zelfstandig hun voertuig verlaten. De vrouw bleef echter klachten houden en ging zelf weer in haar auto zitten. Ze is uiteindelijk door brandweer uit de wagen geknipt, waarna beiden overgebracht zijn naar het Flevoziekenhuis.

Op de Hospitaalweg was vrijdag ook sprake van een aanrijding met letsel. Een 31-jarige automobilist uit Almere en een 40-jarige Almeerse reden beiden de parkeerplaats Hennepveld af. De man verleende echter geen voorrang aan de vrouw, die van rechts kwam, waarna een botsing volgde. In de auto van de vrouw, zat een 33-jarige Almeerse. Zij klaagde over pijn in de nek, rug en misselijkheid. Besloten werd om ambulance te laten komen, het personeel schakelde vervolgens de brandweer in, om de wagen open te knippen om zo de vrouw uit de auto te laten halen.

Alcohol
ALMERE Op de Gooimeerdijk-West werd vrijdagavond een 29-jarige Almeerder aangehouden. Hij reed op een bromfiets, maar droeg geen helm. Hij werd staande gehouden, waarna agenten een dranklucht roken. De man moest blazen en toen bleek dat hij teveel gedronken had. Hij werd overgebracht naar het politiebureau, waarna een ademanalyse uitwees dat hij een promillage had van 1,0. Hij kreeg hiervoor een boete van 75 euro, het niet dragen van een helm gaat hem nog eens 40 euro kosten. Daarna werd hij met een rijverbod heengezonden.

Op de Polderdreef werd 39-jarige Almeerder bekeurd. Hij bleek vrijdagnacht ook te veel gedronken te hebben. Zijn promillage was 0,9. Ook hij kreeg een boete, bovendien bleek dat de wagen van de man niet APK gekeurd was. De man kan twee bekeuringen tegemoet zien, waarna hij met een rijverbod, in vrijheid werd gesteld.

Op de Oosterdreef was in de nacht van vrijdag op zaterdag ook sprake van deelname aan het verkeer met teveel alcohol op. Een 28-jarige Almeerder werd op die weg staande gehouden en moest blazen. Zijn ademanalyse op het politiebureau wees een promillage uit van 1.0. Hij kreeg een boete en een rijverbod, waarna hij werd heengezonden.

Een 35-jarige vrouw uit Almere kreeg in de vroege zaterdagochtend een rijverbod van vijf uur en een boete, omdat ze met teveel alcohol op, achter het stuur van haar auto zat. Ze werd staande gehouden op het kruispunt Hogering en Markerdreef. Al snel werd duidelijk dat de vrouw teveel op had, waarna ze op het politiebureau een ademanalyse moest ondergaan. Ze bleek een promillage te hebben van 1,2.

ZEEWOLDE De politie in Zeewolde kreeg vrijdagavond een melding dat er op de Ruisvoorn een jongen op straat zou liggen. Eenmaal ter plaatse bleek het om een 15-jarige Zeewoldenaar te gaan. Vrienden van hem verklaarden dat ze alcohol hadden gedronken, waarna de jongen zich niet lekker voelde. De ambulance werd ter plaatse geroepen en het GGD personeel heeft de jongen daarna onderzocht, waarna hij voor de zekerheid werd meegenomen naar het Sint Jansdal ziekenhuis.

LELYSTAD Op de Knarweg ter hoogte van de Vogelweg troffen agenten vrijdagnacht een auto in de sloot aan. Van de bestuurder geen spoor, wel was een 48-jarige man uit Swifterbant ter plaatse. Hij wist te vertellen dat de bestuurder van de wagen vermoedelijk onder invloed verkeerde en daarna was opgehaald door een andere automobilist. Na onderzoek bleek de auto in de sloot van een 51-jarige man uit Laren te zijn. Hij kon uiteindelijk aan de Flamingoweg in Lelystad opgespoord worden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau, waar hij verklaarde gedronken te hebben, met zijn wagen in de sloot beland te zijn en vervolgens iemand had gebeld om hem op te halen. Een ademanalyse wees een promillage uit van 1,0. Goed voor een rijverbod van vier uur, daarnaast kan de man een boete tegemoet zien, omdat hij de plaats van een ongeval had verlaten.

Rijbewijs ingevorderd
LELYSTAD Een 46-jarige automobilist uit Lelystad is vrijdagmorgen zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De man reed op de Oostranddreef 129 kilometer per uur (na correctie 125). De toegestane snelheid is op dat traject 70 kilometer per uur.

Een 30-jarige automobilist uit Harderwijk reed vrijdagnacht op de Larserweg. Hij viel op, omdat hij slingerde. Agenten probeerden hem te laten stoppen, maar ondanks een stopverbod en licht- en geluidsignalen lukte dat in eerste instantie niet. Toen de politie voor hem ging rijden, kon hij uiteindelijk staande worden gehouden. Op het politiebureau wees een ademanalyse een promillage uit van bijna drie keer de toegestane waarde. De man moest daarop zijn rijbewijs inleveren en zijn auto laten staan, waarna hij het bureau mocht verlaten.

Kantelen vrachtwagen
DRONTEN Op de Houtwijk bleek vrijdagmiddag een vrachtwagen met oplegger gekanteld te zijn. De lading bestond uit uien. De vermoedelijk oorzaak is het schuiven van de lading. De bestuurder, een 27-jarige Drontenaar werd ter plaatse onderzocht door ambulancepersoneel, maar bleek geen uitwendig letsel te hebben. Nadat de weg vrijgemaakt was, kwam een bergingsbedrijf ter plaatse, die de wagen afsleepte.

Opstootje
BIDDINGHUIZEN Op de Achterbaan spraken agenten vrijdagnacht een groepje jongeren aan in die in de portiek van een bank stonden. Vervolgens begon een 20-jarige man uit Biddinghuizen zich ermee te bemoeien, waarna hij de agenten uitschold. Hierop werd hij aangehouden. Daarna begon een grote groep zich te mengen in de aanhouding en wilde de verdachte ontzetten. Er werd assistentie gevraagd, waarna een aantal politiewagens ter plaatse kwam. Door agente werd gemeld werd dat er pepperspray gebruikt zou worden. Dit bleek uiteindelijk niet nodig, wel werd een diensthond ingezet. Uiteindelijk werden nog twee Biddinghuizers aangehouden, van 17 en 23 jaar, omdat ze tot twee keer toe niet aan een bevel van de politie voldeden. Ze werden alle drie overgebracht naar het politiebureau.

Rijden zonder rijbewijs
EMMELOORD Op de Zuidzijde zag de politie vrijdagavond een 22-jarige vrouw uit Emmeloord rijden. De agent herkende de auto en hield de vrouw staande, omdat ze reed terwijl haar rijbewijs nog was ingevorderd. Na overleg met justitie werd besloten de wagen in beslag te namen. De vrouw werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Procesverbaal zal worden opgemaakt.

TOLLEBEEK Een 19-jarige man uit Urk is vrijdagnacht door de politie aangehouden. Samen met een 18-jarige plaatsgenoot reed hij in een auto, die hij meegenomen had (joyriding). Op de Urkerweg ter hoogte van de rotonde van Tollebeek slipte de wagen, waarna de auto doorschoot, een verkeersbord ramde en tegen een hek schoot. De twee mannen reden door en zetten de wagen uiteindelijk aan de Nimrodestraat in Tollebeek stil om te kijken wat de schade was. Vervolgens gingen ze er vandoor. Toen de 19-jarige man later weer ging kijken, zag hij dat de wagen werd afgevoerd. Een agent sprak hem aan en de man verklaarde als passagier in de wagen gereden te hebben. Daarop werd hij aangehouden, inmiddels had de 18-jarige Urker zich ook al gemeld. Op het politiebureau bleek dat de 19-jarige man gereden had, terwijl hij niet beschikt over een rijbewijs, alcohol gedronken te hebben (promillage niet bekend) en de plaats van het ongeval verlaten te hebben, hetgeen allemaal strafbaar is. Na verhoor werden ze weer heengezonden.

Doorrijden
EMMELOORD De politie heeft vrijdagnacht de handen vol gehad aan een automobilist, die opviel door zijn rijgedrag. De agenten vermoedden dat hij teveel alcohol had genuttigd en wilde hem op de Nagelerstraat staande houden. Het stopteken werd genegeerd en de agent moest aan de kant springen. Op de Urkerweg kwam een andere agent de auto tegen. De automobilist stopte ook nu niet en reed door. Ter hoogte van het ziekenhuis aan de Urkerweg, bevond zich ook een politie-auto met zwaailichten en het stopbord aan. De verdachte zag kans om hier langs te komen, waarbij de wagen van de politie werd geraakt. Op de Nagelerweg kon de betreffende auto uiteindelijk klemgereden worden. De bestuurder, een 28-jarige man uit Nagele bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Een ademanalyse wees uit dat hij een promillage had van 1,8. Zijn rijbewijs werd daarom ingevorderd. Ook zal de bestuurder poging tot doodslag ten laste gelegd worden. De 23-jarige bijrijder uit Tollebeek is na verhoor heengezonden.