Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-03-2003 Persberichten district Binnensticht, 12.00 uur

Grote verkeerscontrole

ZEIST / BUNNIK Vrijdagavond van 20.30 tot 02.15 uur s nachts heeft de politie twee grote verkeerscontroles gehouden. Hierbij waren naast agenten uit de reguliere dienst de vrijwillige politie, de vreemdelingendienst, de afdeling verkeer, de douane, de belastingdienst, de ANWB en een drugshond aanwezig.

Op de Schoudermantel in Bunnik werd tussen 20.30 en 22.15 uur gecontroleerd. Er werden in die tijd 178 voertuigen gecontroleerd. In totaal werden 23 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het niet kunnen tonen van kenteken- of rijbewijs, het voeren van verkeerde of kapotte verlichting en vervallen APK. Daarnaast moesten 50 bestuurders een blaastest ondergaan, niemand had teveel gedronken.

Tussen 22.45 en 02.15 uur werd op de Amersfoortseweg in Zeist gecontroleerd. Hier werden 322 voertuigen gecontroleerd. 94 Bestuurders moesten een blaastest ondergaan. Van hen hadden er vier te diep in het glaasje gekeken. Het hoogst gemeten ug/l bedroeg 695.

Daarnaast werden er 32 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het niet kunnen tonen van rij- of kentekenbewijs, te snel rijden, het niet dragen van de autogordel en het voeren van verkeerde of defecte verlichting.

De douane controleerde een auto met Engels kenteken waarvan de eigenaar al geruime tijd in Nederland woonde. Deze eigenaar kreeg een bekeuring van 15.000,= Euro wegens het niet betalen van wegenbelasting.

De Belastingdienst sloeg een bestuurder aan voor 600,= Euro die met een auto uit zijn bedrijfsvoorraad reed.

Voor deze controles werden in totaal 39 personen ingezet. De politie geeft aan dat binnenkort soortgelijke controles zullen volgen.

Sneller via de snelweg

ZEIST Een 15-jarige jongen uit Zeist is zaterdagmorgen om 01.50 uur met zijn fiets aangehouden op de Rijksweg A28. Passerende autos hadden de jongen op de vluchtstrook zien fietsen en waarschuwden de politie.

De jongen, die flink diep in het glaasje had gekeken (570 ug/l), werd overgebracht naar het politiebureau.

Daar verklaarde hij dat hij was wezen stappen en verdwaald was. Hij had hierop besloten de snelweg naar Zeist te pakken. Er is proces verbaal tegen hem opgemaakt. Ook kreeg hij een bekeuring omdat hij zonder licht reed.

Jeugdige winkeldief

ZEIST In een winkel aan de Laan van Vollenhove is vrijdagmiddag om 15.30 uur een 13-jarige jongen uit Zeist aangehouden nadat hij geprobeerd had een spel cd-rom weg te nemen zonder te betalen. De moeder van de jongen werd in kennis gesteld. De jongen zal een Haltstraf krijgen.

Opgevoerde bromfiets

DRIEBEREGEN-RIJSENBURG Een 17-jarige jongen uit Driebergen is vrijdagavond rond 20.35 uur op de Traaij aangehouden nadat hij met zijn bromfiets zonder helm over de stoep reed. Ook bleek zijn bromfiets te zijn opgevoerd en was zijn achterband volkom glad gesleten. De jongen kreeg verschillende bekeuringen.