Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

PERSBERICHTEN DISTRICT NW-VELUWE, 7 OP 8 MAART 2003

Harderwijk

Bromfietscontrole

Parkweg / Beemd

7 maart tussen 07.30 en 09.30 uur

Werd een bromfietscontrole in Harderwijk gehouden waarbij een tiental politieagenten in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee in totaal zo n 100 bromfietsen controleerden. Er werden 57 overtredingen geconstateerd.

De meeste overtredingen lagen in de sfeer van een onjuiste constructiesnelheid, in totaal 38 overtredingen. De overige overtredingen varieerden van het niet hebben van een certificaat, geen gele of oranje plaat voeren of ondeugdelijke remmen. Verschillende bromfietsers zijn in de gelegenheid gesteld later die dag hun papieren te tonen op het politiebureau, zowel wat betreft verzekering als bromfietscertificaat. Van 4 bromfietsen werden de uitlaten verwijderd in verband met teveel geluid.

Putten

Vechtpartij

Achterstraat

7 maart omstreeks 23.50 uur

Kreeg de politie melding van een vechtpartij. Ter plaatse werden de agenten aangesproken door een 20-jarige inwoner uit Putten die een bloedneus had. Hij vertelde te zijn geslagen door een 38-jarige inwoner uit Putten. De politie sprak deze 38-jarige aan, maar deze gedroeg zich agressief en de politie wilde overgaan tot aanhouding. Dit verliep moeizaam, omdat ook omstanders zich er mee bemoeiden. De politie moest door dreiging met pepperspray de omstanders op afstand houden. Uiteindelijk lukte het de verdachte, die ook nog een politieagent sloeg, aan te houden en over te brengen naar het politiebureau. De volgende dag is hij gehoord en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Heerde

Verkeerscontrole

Zwolseweg

7 maart s avonds

Bij een verkeerscontrole heeft de politie 13 bekeuringen uitgedeeld. Vier voor overtreding van de maximum snelheid, vier voor een inhaalverbod voor vrachtauto s, twee maal geen richting aangeven bij het inhalen en twee maal geen kenteken voeren op een oplegger. Ook werd een bekeuring uitgeschreven vanwege een uitlaat die teveel lawaai maakte.

Op de Kanaaldijk werd 7 maart tussen 16.00 en 17.00 uur een snelheidscontrole gehouden, waarbij 51 automobilisten werden bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 99 km/uur waar 60 km/uur is toegestaan.

Epe

Verkeersongeval

Beekstraat kruising Weemeweg

5 maart omstreeks 19.46 uur

Op de kruising was een snorfietser in botsing gekomen met een auto.

De snorfietser, een 17-jarig meisje uit Epe, reed over de Beekstraat, komend uit de richting van het centrum. De automobiliste, een 74-jarige vrouw uit Epe, reed in de andere richting en wilde linksafslaan de Weemeweg in. Ze verleende de tegemoetkomende snorfietser geen voorrang bij het afslaan. Als gevolg van de botsing raakte de snorfietser gewond. Zij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Vierhouten

Ongeval

Elspeterweg

8 maart 03.13 uur

De politie kreeg melding van een ongeval. Bleek dat een 22-jarige inwoner uit Nunspeet met zijn auto tegen een middengeleider was gebotst. Uit de ademanalyse bleek dat de man onder invloed van alcohol had gereden, 785 ug/l (ruim 1,8 promil). Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. De auto werd afgesleept. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Einde persbericht

Brandt Keegstra

055 548 6054