Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland




PERSBERICHTEN DISTRICT IJSSELSTREEK, 7 OP 8 MAART 2003



Eefde

Brand

Elzerdijk

7 maart 16.18 uur

De brandweer kreeg melding van een autobrand. De eigenaar, een inwoner uit Zutphen, had de auto daar geparkeerd en was gaan wandelen in het bos. Bij terugkomst zag hij rook in de auto. Toen hij het portier opende stond de auto in mum van tijd in lichterlaaie. De oorzaak van de brand is onbekend.



Gorssel

Snelkraak

Nijverheidsstraat

8 maart omstreeks 04.05 uur

De politie kreeg melding van een snelkraak bij een Supermarkt. Een ruit naast de toegangsdeur bleek vernield te zijn. De politie was zeer snel ter plaatse, maar de daders waren al gevlogen. Diverse surveillances zochten het gebied rond de supermarkt en de wijde omgeving af. Wel hield de politie even later in de omgeving drie mannen aan die daar in een auto reden. Echter uit onderzoek is gebleken dat deze mannen de diefstal niet gepleegd hebben. Zij werden na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Bij de snelkraak werden sigaretten en shag buitgemaakt.



Zutphen

Diefstal fles drank

De Stoven

7 maart omstreeks 22.25 uur

Twee inwoners uit Zutphen, een 32-jarige vrouw en een 37-jarige man, werden betrapt toen ze bij een bedrijf een fles cognac wegnamen. De man stopte de fles drank achter z n jas, maar dat werd gezien. De twee werden aangehouden en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.



Zutphen

Op 7 maart werd op de Polsbroekpassage gecontroleerd om fietsers en bromfietsers die over de Polsbroekpassage reden. Er werden 12 (brom)fietsers bekeurd.



Zutphen

Rijden met drank op

Zaadmarkt

8 maart 02.35 uur

De politie zag hoe een 34-jarige inwoner uit Zutphen op z n bromfiets weg wilde rijden. De politie zag aan de handelingen van de man dat hij onder invloed van alcohol was. De politieagenten waarschuwden de man niet te gaan rijden, daar hij anders een bekeuring zou krijgen. Even later zagen agenten de man toch rijden. Hij werd aangehouden en bij de blaasproef blies hij 1035 ug/l, omgerekend 2,4 promil). Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.



Einde persbericht

Brandt Keegstra

055 548 6054