Socialistische Partij

12de congres

SP signaleert vos in de tuin van het Provinciehuis

Zaterdag 8 maart -tussen 12 en 1- zal de SP de vos die de tuin van het Provinciehuis al een tijdje onveilig maakt, te grazen nemen en de jachttrofee vervolgens aan de commissaris van de koningin overhandigen. Want het doden van vossen mag helaas nu weer.

De SP is tegen het jagen op vossen. Volgens de Flora- en Faunawet mag het ook helemaal niet. Maar omdat boeren en tuinders klagen over onevenredige overlast van vossen sinds de wet van kracht is, zijn er door de provincie ontheffingen verleend.

De SP vindt dat ongehoord. Doden als eerste optie is ronduit belachelijk. Je zou de vossen ook kunnen afvangen en ergens anders uitzetten. Bovendien is het helemaal niet zeker of de overlast werkelijk van vossen afkomstig is. Ook honden zijn ten slotte grage kippenvangers.

Omdat Nederlanders de wilde natuur zo langzamerhand helemaal ontwend zijn, wordt helemaal niet meer gerekend op enig verlies als gevolg van loslopende vossen. Iets volkomen normaals wordt enorm opgeblazen en de plezierjagers maken daar dankbaar gebruik van.