Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 9-03-2003 Mediaberichten zondag 9 maart (11.30)

ITTERVOORT Ramkraak bij bank (2)

ITTERVOORT De ramkraak van zaterdagavond bij de Rabobank is vermoedelijk gepleegd door minstens drie personen. Getuigen zagen 1 persoon in de sjofel zitten en twee er omheen staan. Door de sjofel is een gat van ongeveer 4 bij 2.5 meter in de gevel geslagen. De daders gingen er vandoor in een grote witte bestelbus, in de richting van Neerritter. De kluis, die bij de geldautomaat hoort, was niet meegenomen. De sjofel bleek gestolen bij een bedrijf in Thorn. De technische recherche doet technisch onderzoek aan de sjofel en bij het bedrijf.

BAEXEM Groep bewoners asielzoekerscentrum bedreigen bewaking

BAEXEM Een groep van tussen de twintig en dertig minderjarige bewoners van het asielzoekerscentrum hebben in de nacht van zaterdag op zondag rond één uur twee beveiligingsbeambten bedreigd. De politie moest met twee diensthonden ter plaatse komen om de bewakers te ontzetten en de rust in het centrum te herstellen. Aanleiding voor de bedreiging was de verwonding van een 16-jarige asielzoeker. Deze had met een ijzeren staaf diverse vernielingen aangericht in het gebouw en had zichzelf daarbij ernstig verwond. De groep bewoners dachten echter dat de beveiligingsmedewerkers daar schuld aan hadden en bedreigden hen. Toen politie-agenten tussenbeide kwamen, werden zij ook bedreigd. Daarop werden twee diensthonden ingezet. De jongen liep een slagaderlijke bloeding op en moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Hij zal later worden aangehouden. De groep bewoners zal komende week worden verspreid over andere centra.

ROERMOND Aanhouding na vechtpartij

ROERMOND De politie heeft zondagochtend rond drie uur een 17-jarige man uit Roermond aangehouden op verdenking van mishandeling. De man had in een café aan de Veldstraat een 16-jarige jongen uit Roermond geslagen. Het slachtoffer sprak de politie aan, die elke zaterdagavond in de Veldstraat aanwezig is en kon even later de verdachte aanwijzen, toen die uit een ander café kwam. De verdachte is meegenomen naar het bureau, waar hij is ingesloten en waar proces-verbaal is opgemaakt.

ECHT Aanhouding na verstoring openbare orde en belediging

ECHT De politie heeft zondagochtend rond half een een 36-jarige man uit Echt aangehouden, nadat hij diverse mensen had lastig gevallen in een café aan de Bovenste straat. Hij was door de eigenaar buiten gezet, maar wilde niet weggaan. Ook de herhaalde vordering van de politie volgde hij niet op, waarop hij is aangehouden. Tijdens zijn aanhouding verzette hij zich en beledigde hij de agenten. Daarop is hij geboeid afgevoerd naar het politiebureau in Roermond, waar proces-verbaal is opgemaakt.