Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-03-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 11.00 uur

Criminelen aangehouden

UTRECHT De politie hield zondagmorgen een man en een vrouw aan die worden verdacht van autodiefstal. Iets later werd een verdachte van woninginbraak aangehouden.

Rond 02.45 uur zagen agenten een auto de Amsterdamsestraatweg oprijden waar dat niet mag. De bestuurder kreeg een stopteken, maar het duurde even voor hij de auto daadwerkelijk stopte. De bestuurder bleek een 29-jarige inwoner van Utrecht die echter geen rijbewijs had. Ook bleek de auto gestolen, waarop de bestuurder en zijn twee passagiers, een 36-jarige Utrechtse en een 40-jarige inwoner van Montfoort, werden aangehouden. De 40-jarige bleek niets met de autodiefstal te maken te hebben en kon even later het politiebureau verlaten. De man en de vrouw zijn ingesloten. De bestuurder krijgt tevens bonnen voor het rijden zonder rijbewijs en het tegen het verbod de Amsterdamsestraatweg opdraaien.

Na een melding dat een bewoner achter een woninginbreker aanrende, gingen agenten naar de Jeremias de Deckerstraat. Op de Da Costakade zagen de agenten een 31-jarige Utrechter lopen die aan het signalement voldeed en hielden hem aan.
Nadat de hond rond 03.00 uur begon te blaffen, keek de bewoner naar buiten en zag de man in zijn tuin staan. De man ging er vandoor, de bewoner ging achter hem aan en iemand anders belde de politie. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Te veel op, valse naam, geen rijbewijs, straffen tegoed

UTRECHT Na een melding controleerde de politie zaterdagmorgen rond 09.45 uur een automobilist op het Zandpad op alcoholgebruik. De man had te veel gedronken en werd aangehouden. Al snel kwamen de agenten er achter dat de bestuurder een valse naam opgaf. Het bleek te gaan om een 26-jarige inwoner van Utrecht. Hij had een valse naam opgegeven omdat hij geen rijbewijs heeft. Daarnaast had hij nog enkele straffen te goed, waaronder 68 dagen cel. Overigens blies hij 485 ug/l. De man is ingesloten, processen-verbaal voor zijn overtredingen worden opgemaakt.

Aanrijding alcohol

UTRECHT Een 51-jarige inwoner van Maarssen raakte zaterdagavond rond 19.20 uur op de Amsterdamsestraatweg gewond. De man reed op een brommer en raakte op de kruising met het Ondiep een auto. In het ziekenhuis werd een gebroken pols, snee in de kin en mogelijk een gebroken kaak vastgesteld.

De man gaf direct aan gedronken te hebben. Daarom is in het ziekenhuis bloed van de man afgenomen voor de alcoholtest.