Korps: Groningen, plaats: Diverse 9-03-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zondag 9 maart 2003

Dagelijkse berichten

Groningen: Stadjer mishandelt fietser na aanrijding De politie heeft zaterdagochtend op de Edelsteenlaan een 35-jarige man uit Groningen aangehouden voor poging tot zware mishandeling. De Stadjer had kort daarvoor met zijn personenauto een 23-jarige fietser uit de stad van achteren aangereden. Ten gevolge van deze aanrijding botste de automobilist tegen een geparkeerd voertuig. Hierop stapte de Stadjer op de fietser af en mishandelde hem door te slaan en te schoppen. De gewaarschuwde agenten konden de gewelddadige man op de plaats van het ongeval aanhouden. Het slachtoffer werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte is ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: Stadjer aangehouden voor belediging
Een 33-jarige man uit Groningen is zaterdagnacht op de Grote Markt aangehouden voor belediging. De Stadjer maakte openlijk beledigende gebaren in de richting van twee politieagenten. Hierop werd de man aangehouden. De verdachte is op het politiebureau gehoord. De man werd hierna in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: alcoholcontrole resulteert in drie aanhoudingen De politie heeft zaterdagnacht bij een alcoholcontrole op de Spilsluizen, de J.C. Kapteijnlaan en het Gedempte Zuiderdiep drie personen aangehouden voor rijden onder invloed. Op de J.C. Kapteijnlaan werd zaterdagavond een 45-jarige man uit Amsterdam aangehouden. De Amsterdammer bleek te hebben gedronken. De ademanalyse wees uit dat hij 1,1 promille alcohol in zijn bloed had. De man kreeg een rijverbod voor 5 uren opgelegd en kreeg daarnaast een dagvaarding uitgereikt. Een 40-jarige man uit Groningen liep op de Spilsluizen tegen de lamp. Op het politiebureau bleek dat de Stadjer 0,55 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod van een uur. Ook deze automobilist kreeg een dagvaarding mee naar huis. Ten slotte bleek een 24-jarige man uit Zevenhuizen bij de controle op het Gedempte Zuiderdiep alcohol te hebben gedronken. Bij deze automobilist werd 0,9 promille alcohol in zijn bloed geconstateerd. Naast een rijverbod van drie uren kreeg ook deze verdachte een dagvaarding uitgereikt. De politie maakt in alle drie gevallen proces-verbaal op. Bij de alcoholcontrole werden in totaal 19 blaastesten afgenomen.

Groningen: dronken man ingesloten
De politie heeft zaterdagmiddag in de Oude Ebbingestraat een 33-jarige man uit Groningen aangehouden voor openbare dronkenschap. De Stadjer is vervolgens ter ontnuchtering ingesloten. In de avonduren bleek de man weer enigszins bij zijn positieven. Hij kreeg een bekeuring uitgereikt. Tevens bleek dat de man nog drie boetes van totaal 150 Euro had openstaan. Hij kon dat bedrag niet betalen, waarna hij wederom werd ingesloten.

Groningen: politie houdt veelpleger aan
In de Brugstraat heeft de politie zaterdagmiddag een 40-jarige man uit de stad aangehouden voor winkeldiefstal. De man werd op heterdaad betrapt bij het plegen van diefstal van een pakje kauwgum in een supermarkt. De winkeldief bleek een bekende veelpleger te zijn. Daarnaast was de verdachte in het bezit van een rugtas, die hij vermoedelijk een dag eerder had weggenomen uit een boekwinkel in de Guldenstraat. De veelpleger is ingesloten. Hij zal worden gehoord voor beide diefstallen.

Groningen: fietser gewond na aanrijding met ambulance Een 48-jarige man uit Groningen is zaterdagnacht op de kruising Verlengde Hereweg/Emmastraat gewond geraakt, nadat hij in aanrijding was gekomen met een ambulance. De Stadjer vervoerde een 29-jarige man uit de stad achter op zijn fiets en wilde vanaf de Verlengde Hereweg de Emmastraat inrijden. Hierbij werd de Stadjer van achteren aangereden door een ambulance. De 55-jarige bestuurder van de ambulance probeerde de fietser nog te ontwijken, maar lukte dit niet. Bij het uitwijken kwam de ambulance vervolgens in aanrijding met een tegemoetkomende personenauto, bestuurd door een 37-jarige man uit Langelo. Alleen de 28-jarige Stadjer raakte gewond. Hij is naar het ziekenhuis overgebracht. In het ziekenhuis is later van de fietser een bloedproef afgenomen, omdat de agenten bij de man alcohol hadden geroken. Beide betrokken voertuigen liepen lichte schade op. De fiets is veiliggesteld. De ambulance voerde een spoedopdracht uit.

Groningen: Alkmaarder door het lint
De politie heeft zaterdagnacht op de Grote Markt een 20-jarige man uit Alkmaar aangehouden voor bedreiging, mishandeling, vernieling en belediging. De Noord-Hollander had in een horecagelegenheid aan de Grote Markt een portier mishandeld en daarnaast bedreigd. Ook had de Akmaarder vernielingen gepleegd in de horecagelegenheid. De man werd vervolgens aangehouden, maar verzette hij zich hierbij hevig. Ook beledigde en bedreigde hij de dienders meerdere malen. De dolle man is ingesloten. Hij zal worden gehoord.

Appingedam: man bekent vernielen voorgevel woning Een 37-jarige man uit Appingedam heeft zaterdagmiddag bekend dat hij vrijdagnacht met zijn personenauto de voorgevel van een woning aan de Graaf Edzardstraat heeft geramd en vernield. De automobilist heeft vervolgens de plaats van het ongeval verlaten zonder zijn identiteit achter te laten. Volgens eigen zeggen is de Damster opzettelijk tegen de voorgevel van de woning gereden, omdat hij een zakelijk geschil heeft met de 36-jarige bewoner. De politie maakt proces-verbaal op.

Rasquert: vier gewonden bij frontale aanrijding Op de kruising Provincialeweg N363/Klapperhornsterweg zijn bij een frontale botsing vier gewonden gevallen. Een 27-jarige man uit Stiens draaide vanaf de Klapperhornsterweg met zijn auto de Provincialeweg op, waarna hij frontaal in aanrijding kwam met een andere personenauto, die bestuurd werd door een 61-jarige man uit Warfum. De Warfummer was net bezig met een inhaalmanoeuvre, waardoor hij op de linkerweghelft reed. De Fries verleende op het genoemde kruispunt geen voorrang aan de automobilist uit Warffum. Ten gevolge van de botsing raakten twee inzittenden in de auto van de Warfummer gewond. Het gaat hier om zijn 57-jarige echtgenote en een tweede vrouw uit Warffum. De 27-jarige Fries en zijn 56-jarige moeder raakten ook gewond. Alle vier slachtoffers zijn gewond naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt proces-verbaal van de aanrijding op.

Stadskanaal: man aangehouden voor bedreiging
De politie heeft zaterdagmiddag op de Grootakkers een 43-jarige man uit Nieuw Buinen aangehouden voor bedreiging. De verdachte had de eigenaar van een woning aan de Grootakkers woordelijk en met een moker bedreigd. Ook had de Buinenaar met de moker de buitenmuur van de woning stuk geslagen. Gewaarschuwde politieagenten troffen de verdachte met moker nog in de straat aan. Hij werd zonder problemen aangehouden. Volgens eigen zeggen kwam de verdachte tot zijn daad, omdat hij een zakelijk geschil heeft met de Kanaalster man. Zijn moker is in beslag genomen. De Buinenaar is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winschoten: alcomobilist aangehouden
In de Johan Modastraat heeft de politie zaterdagnacht een 23-jarige man uit Oude Pekela aangehouden voor rijden onder invloed. De Pekelder werd door agenten gecontroleerd en bleek alcohol gedronken te hebben. Op het politiebureau werd geconstateerd dat de automobilist 1,55 promille alcohol in zijn bloed had. De Pekelder bleek niet over een rijbewijs te beschikken. Hij kreeg een dagvaarding uitgereikt. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)