Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-03-2003 Persberichten district Eemland noord, 11.45 uur

Niets er inNiets er uit

SOEST In het kader van de actie `Niets er in Niets er uit` heeft de politie zaterdagmiddag op de Van Weedestraat 55 autos gecontroleerd. Bij bijna de helft, 23 autos lag er buit in zicht. Dit varieerde van autotelefoons, radios en kleding tot sleutels. Twee autos waren niet afgesloten en hadden waardevolle spullen in hun auto liggen. De politie zal soortgelijke acties herhalen en waarschuwt mensen geen waardevolle spullen in hun auto achter te laten.

Lastige jeugd

SOEST Naar aanleiding van een melding van overlast op de Wiardi Beckmanstraat ging de politie zaterdagavond rond 20.00 uur ter plaatse. Daar trof zij een groep jeugd aan die luid aan het praten was. Ook hing er een sterke hasjlucht. Hierop vroegen agenten de aanwezige jongeren hun zakken leeg te maken. Een 16-jarige jongen uit Soest begon hierop te vloeken en te tieren dat de agenten hiertoe niet gerechtigd waren. Nadat hem was uitgelegd dat dit op grond van Opiumwet wel degelijk kan, weigerde de jongen nog steeds mee te werken en pakte een mesje uit zijn zak. De agenten wilden hierop de jongen aanhouden. Hij verzette zich echter hevig en had nog een tweede mes op zak. Na een korte worsteling kon de jongen geboeid worden overgebracht naar het politiebureau. Zijn ouders zijn in kennis gesteld.

Alcomobilist

SOEST Een 33-jarige Soester is zondagmorgen zijn rijbewijs kwijt geraakt nadat hij met een slok op een aanrijding had veroorzaakt.

Rond 02.10 uur reed de man met zijn auto over de Soesterbergsestraat in de richting van de Eikenlaan. De man had zijn voertuig niet goed onder controle en botste hierdoor eerst tegen een boom en vervolgens tegen een geparkeerd staande auto. Op het politiebureau bleek de man veel gedronken te hebben (1.365 ug/l). Zijn rijbewijs is ingevorderd. De man zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Aanrijding

SOEST Een 26-jarige man uit Soest is zondagmorgen rond 02.45 uur aangehouden nadat hij met een slok op een aanrijding had veroorzaakt.

De man reed in zijn auto over de Molenstraat in de richting van de Beukenlaan. Ter hoogte van de gemeentewerf ramde de man een lichtmast. Deze brak hierdoor af en kwam tegen een geparkeerd staande vrachtwagen aan. Vervolgens reed de auto van de man zelf ook tegen de vrachtwagen aan die op verschillende plaatsen flinke deuken opliep. Omstanders gaven de gewaarschuwde politie aan dat de man had geprobeerd weg te komen. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Onderweg klaagde hij over rugpijn. Hij werd daarom eerst naar het ziekenhuis gebracht. Na behandeling kon hij alsnog naar het politiebureau waar bleek dat hij teveel gedronken had (550 ug/l). Er is proces-verbaal opgemaakt. Omdat er olie gelekt was op het wegdek, heeft de brandweer dat weggespoten.