Politie Midden- en West Brabant

Tilburgse vrouw overlijdt aan haar verwondingen

Tilburg, 9 maart 2003.

TILBURG - De 51-jarige Tilburgse vrouw, die op zaterdag 8 februari jl., rond acht uur `s avond, zwaar gewond in de hal van haar woning aan het Stuivesantplein werd aangetroffen, is zaterdagmiddag in het St. Anna ziekenhuis te Geldrop aan haar verwondingen overleden. Vandaag, zondag 9 maart, is er bij Nederlands Forensisch Instituut (NFI) te Rijswijk, sectie op de vrouw verricht.

Op zaterdagavond 8 februari jl. werd de vrouw met ernstig hoofdletsel in de hal van haar woning aangetroffen. Zij werd in zorgwekkende toestand in het St. Elisabethziekenhuis te Tilburg opgenomen.

Direct naar het eerste onderzoek heeft de politie twee mannen en twee vrouwen aangehouden. Zij werden ervan verdacht, betrokken te zijn bij het letsel dat de vrouw opliep. Op maandag 10 februari jl. werden de verdachten weer in vrijheid gesteld. Het viertal heeft tijdens politieverhoor aannemelijk kunnen maken niet verantwoordelijk te zijn voor de omstandigheden waaronder de vrouw in haar woning werd aangetroffen.

De politie gaat er nog steeds vanuit dat de vrouw door misdrijf om het leven is gekomen. Een Team Grootschalig Optreden (TGO), voorheen Recherche Bijstand Team (RBT) genaamd, zet het onderzoek met tien politiemensen voort.

Bron: Carel Bouman