Politie Rotterdam-Rijnmond

Uitgave zondag 9 maart 2003

* BEJAARDE VROUW BEROOFD
BARENDRECHT - Zaterdagmiddag om half drie werd een 79-jarige vrouw uit Barendrecht op de Meidoorn plotseling van achteren benaderd door een knaap met een capuchon over z'n hoofd. Met een ferme ruk trok hij de draagriem van de tas van de vrouw over haar hoofd en ging er met de tas, waarin een portemonnee met zo'n veertig euro en diverse persoonlijke bescheiden, vandoor.


* ACTIES PREVENTIEF FOUILLEREN IN DELFTSESTRAAT: 2 VUURWAPENS EN 42

SLAG- EN STEEKWAPENS AANGETROFFEN
ROTTERDAM - Vrijdag- en zaterdagnacht hield politiepersoneel van de districten Rotterdam-Centrum en De Noordhoek de eerste acties preventief fouilleren in het door de Burgemeester van Rotterdam aangewezen veiligheidsgebied Delftsestraat en omgeving. Bij de beide acties, die 's avonds om elf begonnen en 's morgens om zes uur eindigden, werden in totaal 928 personen gefouilleerd en werden 313 auto's gecontroleerd. Gekozen werd om binnen het aangewezen gebied zoveel mogelijk auto's en hun inzittenden te controleren. Er werden 44 personen aangehouden, waarbij op grond van de Wet Wapens en Munitie, twee vuurwapens, 36 steekwapens, zes slagwapens, drie busjes cs-gas en één boksbeugel in beslag werden genomen. Tevens werd een zakkenroller op heterdaad betrapt, werden twee mannen wegens belediging en niet voldoen aan een bevel of vordering aangehouden en werden kleine hoeveelheden verdovende middelen in beslag genomen. De twee aangehouden personen, die in het bezit waren van een vuurwapen, werden, evenals de zakkenroller, voor nader verhoor en onderzoek ingesloten. De overige op grond van de Wet Wapens en Munitie aangehouden verdachten kregen geldelijke schikkingsvoorstellen aangeboden.


* VROUW NA PINNEN ONDER BEDREIGING MET VUURWAPEN BEROOFD

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Zaterdagavond rond acht uur werd bij een geldautomaat in de Picassopassage een 24-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel beroofd van tien euro. De vrouw had het geld net gepind, toen een knaap, die plotseling bij haar kwam staan en haar bedreigde met een vuurwapen, het gepinde geld opeiste. Nadat de vrouw de tien euro had afgegeven, liep de knaap naar een iets verderop wachtende andere knaap met een bromscooter, waarna beiden wegreden.

Middaguitgave zaterdag 8 maart 2003

* GETUIGE MEPT OP RAMKRAKERS DROGISTERIJ
BERGSCHENHOEK - Zaterdagmorgen rond kwart over vijf werd met een even tevoren in Bergschenhoek gestolen auto de pui van een drogisterij in de Dorpsstraat geramd en vernield. Twee mannen, voorzien van grote tassen, renden vervolgens de zaak in, vulden de tassen met parfumflesjes, die zij uit de schappen gristen, en stapten weer in de auto. Het tweetal ramkrakers had echter buiten een 36-jarige bewoner van de Dorpsstraat gerekend, die van de klap wakker werd en gewapend met een ijzeren staaf naar buiten rende om vervolgens op de auto in te slaan. Dat deed de man dusdanig dat de beide inzittenden uit de auto kwamen en een goed heenkomen probeerden te vinden. Hierbij werden ze fors geslagen en bewerkt met de ijzeren staaf. Uiteindelijk zag het tweetal kans om rennend te vluchten; daarbij de auto, waarin de tassen, vol met buit, achterbleven.


* MAN NEEMT DEUR VAN GESLOTEN DISCOTHEEK ONDER VUUR

ROTTERDAM - Zaterdagmorgen rond vijf uur zagen getuigen dat een man, gekleed in een rode broek en trui met daarover een lange zwarte leren jas, met een vuurwapen de deur van een inmiddels gesloten discotheek in de Hartmanstraat onder vuur nam. De man loste een aantal schoten en nam daarna ijlings de benen. Na onderzoek door politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum werden in de deur een aantal kogelinslagen aangetroffen.