Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 9-03-2003 Regiopolitie Limburg Zuid (JvK)
Persberichten regionaal

District Sittard.

Sittard, openlijke geweldpleging.

De politie van Sittard heeft vannacht zes mannen in de leeftijd van 21 tot 29 jaar en afkomstig uit het Duitse Selfkant, Wehr en Dusseldorf wgens openlijke geweldpleging. Het zestal lokte zondag omstreeks 00.15 uur een vechtpartij uit in en bij een friture aan de Putstraat in Sittard. Twee jongemannen (19 en 20 jaar oud) uit Sittard waren hiervan het slachtoffer. Zij kregen rake klappen te verwerken. Na hun daad stapten de zes in een taxi richting Duitsland. Op de Tudderenderweg zag de politie de taxi rijden en werd een stopteken gegeven, waarna het zestal werd aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.
De slachtoffers konden door het ambulancepersoneel ter plekke worden geholpen aan hun overigens lichte verwondingen.

Geleen, inbraak.
In de loop van zaterdagavond werd ingebroken in een woning aan de Dassenkuillaan. De achterdeur werd geforceerd om binnen te komen. De hele woning werd doorzocht. Uit de woonkamer verdwenen drie kunstwerken in de vorm van beelden. Verder werden uit de keuken enkele zakken met snoep meegenomen.

A-76 Geleen, brokkenpiloot naar ziekenhuis.
Een 21-jarige man uit Weert heeft zaterdagmorgen omstreeks 08.00 uur op de A-76 ter hoogte van Geleen een op de vluchtstrook staande auto aangereden en is daarbij gewond geraakt. Getuigen van het ongeval verleenden eerste hulp. Zij verklaarden tegenover de politie dat het voertuig over langere afstand slingerend over de autoweg had gereden en zelfs al een keer de vangrail had geraakt.
De Weertenaar had een flinke hoofdwond en moest per ambulance worden overgebracht naar het ziekenhuis waar hij werd opgenomen. De man gaf aan dat hij verdovende middelen had gebruikt. Van hem is een bloedmonster genomen om dit vast te stellen. Uit het politieonderzoek bleek, dat het slachtoffer niet in het bezit was van een rijbewijs en dat de auto waarin hij reed niet verzekerd was. De politie maakt proces-verbaal op.

District Maastricht.

Aanvulling persbericht van 8 maart:
Inbreker Bunde alsnog aangehouden.

De onbekende dader van een inbraak in een woning aan de Gravensteinstraat is alsnog aangehouden. Een politiepatrouille zag rond 10.00 uur een man lopen die voldeed aan het signalement van de autodief. De man zat helemaal onder de modder. Toen hij werd aangesproken kon hij geen geloofwaardig verhaal vertellen over zijn verblijfplaats ergens in Meerssen. De man werd aangehouden. Uit vergelijkend onderzoek van aangetroffen schoensporen bleek deze man de inbreker te zijn. Het betreft een 34-jarige man uit Servië te zijn. Hij werd ingesloten voor nader onderzoek.

Maastricht, brandwonden.
Een 54-jarige inwoner van Maastricht liep zaterdagmiddag omstreeks 13.00 uur ernstige derdegraads brandwonden op bij een binnenbrand in zijn woning aan de Tongerseweg. Hij werd overgebracht naar het AZM en van daaruit verder vervoerd naar het Klinikum in Aken. De man had van vrijdag op zaterdag nachtdienst gehad en aansluitend zaterdagmorgen een begrafenis bezocht. Toen hij thuis kwam wilde hij iets eten en zette hij de frituurpan op het vuur. Toen hij even op de bank ging zitten viel de man in slaap en ontstond er door oververhitting van het fritesvet, brand in de keuken. Het slachtoffer werd wakker door de rook en bluste hij vervolgens zelf de brand.

Maastricht, slaapkamer ingericht als hennepplantage. De politie heeft zaterdagmorgen in de slaapkamer van een woning aan de Welsdaal een hennepplantage aangetroffen waarin ruim 1300 kleine plantjes stonden. De planten alsmede de technische installatie werden in beslag genomen. De 43-jarige eigenaar/bewoner kreeg, vanwege het groot aantal planten, een dagvaarding uitgereikt en zal zich binnenkort moeten verantwoorden voor de rechtbank.

District Heerlen,

Brunssum, ingebroken.

In de loop van zaterdag werd ingebroken in een woning aan de Ridder Cortenbachstraat. Om binnen te komen werd een rolluik geforceerd en een raam vernield. De hele woning was overhoop gehaald. Uit de woning verdween onder andere een onbekend aantal kristallen beeldjes.

Schinveld, inbraak.
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een woning aan de Emmastraat. Een ruit werd vernield om binnen te komen. Ook hier werd de hele woning doorzocht. Door vakantie van de bewoners kon nog niet worden vastgesteld wat er werd gestolen.

Heerlen, Duitse autodieven.
Oplettende getuigen zagen dat twee mannen zaterdagmorgen omstreeks 11.45 uur op de Passartweg de kentekenplaten verwisselden van een Duitse personenauto, en meldden dat aan de politie. De politie was snel ter plaatse en trof het voertuig nog aan met daarin de twee mannen. De originele Duitse kentekenplaten werden in de auto aangetroffen. De twee, 22 en 28 jaar oud en afkomstig uit het Duitse Wassenberg, werden aangehouden en ingesloten. Uit onderzoek bleek dat de auto zaterdagmorgen gestolen was bij een garagebedrijf in Heinsberg. De twee zullen maandag worden overgedragen aan de Duitse politie.

Heerlen, hennepkweek in kelder.
De politie trof zaterdagmorgen in de kelder van een woning aan de Rozestraat een kleine hennepplantage aan van 78 planten. De 18-jarige eigenaar deed vrijwillig afstand van de planten en technische installatie. Desondanks krijgt hij een bekeuring.

District Kerkrade.

Bocholtz/Simpelveld, inbraken.

Zaterdag werd ingebroken in een woning aan de persoonstraat in Bocholtz. De dader kwam binnen via de niet afgesloten achterdeur en nam onder andere twee flessen wijn, een laptop en een fotocamera mee. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een huis aan de Puntelstraat in Simpelveld. De keukendeur werd geforceerd. Uit de slaapkamer verdwenen enkele sieraden.