Politie Zaanstreek-waterland



15:59 07-MRT-03
LOC: PURMEREND, SLENKSTRAAT

Jongens schieten met luchtdrukpistool

Een 14- en een 15-jarige jongen, beiden uit Purmerend, werden door de politie aangehouden, omdat zij met een luchtdrukpistool op straat aan het schieten waren. Nadat bij de politie verschillende meldingen hierover waren binnengekomen, troffen de agenten een groepje jeugd aan. Bij controle viel het wapen uit de jas van de 15-jarige jongen. De andere jongen had de kogeltjes in zijn bezit. De jongens werden naar het bureau gebracht en later aan hun ouders overgedragen. Zij zullen via HALT een alternatieve straf krijgen. Er is geen schade ontstaan. Het bezit van dergelijke wapens en de munitie daarvoor is op de openbare weg verboden.

15:10 07-MRT-03
LOC: ZAANDAM, NOORDER IJ- EN ZEEDIJK

Politie zoekt getuigen na zwaar motorongeval

De politie is nog op zoek naar getuigen van een zwaar motorongeval op vrijdagmiddag. Vooral met de bestuurder van een groene vrachtwagen met witte letters, verdere gegevens onbekend, wil de politie in kontact komen, omdat hij het ongeluk mogelijk heeft zien gebeuren.
Een 31-jarige motorrijder raakte in een lichte S bocht in de weg door nog onbekende oorzaak de macht over zijn stuur kwijt en raakte met zijn motor en hoofd de paal van een bewegwijzeringbord. Daarna kwam hij met zijn motor onder aan het talud van de dijk terecht. Daar bleef hij zwaar gewond liggen. Behalve ambulancepersoneel verleende ook personeel van de traumahelikopter assistentie. Daarna werd het slachtoffer met vermoedelijk zwaar hersenletsel en diverse botbreuken naar het AMC in Amsterdam overgebracht.

16:15 07-MRT-03
LOC: ASSENDELFT, ZAANDAMMERWEG

Man zwaar gewond door vallende hijskraan

Een 38-jarige man uit Westzaan raakte zwaar gewond, nadat een bouwkraan boven op hem was gevallen. Een arts van de ter plaatse gekomen traumahelikopter heeft de toestand van de man gestabiliseerd, waarna deze met voorzichtige spoed naar het AMC in Amsterdam werd overgebracht. Over de aard van het letsel is nog niets bekend.
De 18 m hoge bouwkraan raakte uit balans bij het hijsen van een pallet met tegels. De kraan viel om en schampte eerst de gevel van een huis in aanbouw, waarna de kraan boven op de man viel. Het slachtoffer was daar op dat moment aan het werk. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren wordt door de arbeidsinspectie onderzocht.

17:35 07-MRT-03
LOC: PURMEREND, WAGENWEG

Man doet greep uit kassa

Een man wilde bij een kassa van een kledingwinkel een biljet van E 20 wisselen. Daarbij vertelde hij in het engels dat hij biljetten van E 10 met een bepaald serienummer spaarde. Terwijl de caissière daar naar zocht deed de man een greep in de kassa en ging er vandoor. Hij stapte in een witte auto met witte kentekenplaten, waarin zich nog een ander persoon bevond. De dader maakte enkele bankbiljetten buit.

23:47 07-MRT-03
LOC: ZAANDAM, MAURITSSTRAAT

Autodieven aangehouden

Een 22-jarige man en 15-jarige jongen, beiden uit Amsterdam, werden aangehouden omdat zij in een gestolen auto reden. De verdachten trokken de aandacht van surveillerende agenten toen zij een inrijverbod negeerden. Zij kregen een stopteken maar gingen er vandoor. De auto kon echter even verderop door de politie worden klemgereden. Bij controle bleek het voertuig twee dagen eerder in Amsterdam te zijn gestolen. De verdachten werden aan de politie van Amsterdam - Amstelland overgedragen.

16:28 08-MRT-03
LOC: ZAANDAM, DAMKADE

Vrouw ontsnapt aan vallend glas

Vallend glas uit een leegstaand gebouw mistte een daar langs lopende vrouw op een haar na. Dat zagen gewaarschuwde agenten gebeuren, toen zij na de melding van het vallende glas ter plaatse arriveerden. Zij sloten de weg langs het gebouw meteen af. De brandweer werd gewaarschuwd, die met een hoogwerker het overige gevaar opleverende glas uit het pand verwijderde. Vermoedelijk is het glas gebroken door druk die door de stevige wind werd opgebouwd. Na ongeveer een uur was alle gevaar geweken.

21:13 08-MRT-03
LOC: NOORDBEEMSTER, WESTDIJK

Brandje door oververhitting elektrasnoer

Door een te zwaar belast elektrasnoer ontstond een beginnende brand in een boerderij. In een slaapkamer van de woning was het snoer gesmolten en veroorzaakte een brandje in het plafond. De brandweer sloopte een deel van het plafond en bluste de brand met hoge druk. De schade bleef beperkt. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

22:13 08-MRT-03
LOC: ZAANDIJK, KRUISING GUISWEG MET DE PROV WEG ZAANDAM - CASTRICUM

Automobilisten geflitst na storing spoorbomen

Doordat de spoorbomen niet geheel omhoog gingen, bleven een aantal verkeerslichten op de kruising op rood staan. Dat duurde een aantal automobilisten te lang, waarna zij door het rode licht reden. Bij de kruising staan echter flitspalen, die dergelijke overtredingen fotograferen. De gewaarschuwde politie ontdekte, dat één van de bomen door de wind achter een bord bleef hangen en kon de storing opheffen.

03:15 09-MRT-03
LOC: ZAANDAM, DAM

Man aangehouden wegens belediging van politieruiters

Een 27-jarige man uit Zaandam werd door de politie aangehouden wegens belediging. Politieruiters probeerden een mishandeling te onderzoeken, toen de man bijzonder vervelend werd. Hij zat steeds aan de benen van één van de ruiters en schold hen voortdurend uit. Ondanks waarschuwingen daarmee te stoppen, bleef de man doorgaan. De verdachte werd naar het politiebureau gebracht en ingesloten. Na verhoor en voorzien van een proces-verbaal werd hij in de loop van de ochtend weer in vrijheid gesteld.

05:23 09-MRT-03
LOC: PURMEREND, KOEMARKT

Horecaconvenant

De weekendnachten zijn, behoudens wat niet noemenswaardige incidenten, zeer rustig verlopen. Er werden twee bekeuringen uitgedeeld voor het negeren van het inrijverbod van de Koestraat. Ook een wildplasser zag zijn actie met een bekeuring beloond.

06:15 09-MRT-03
LOC: ZAANDAM, DAM

Horecaconvenant

De nacht van vrijdag op zaterdag verliep bijzonder rustig. Er werden diverse bekeuringen voor foutparkeerders uitgedeeld. Ook het negeren van een gesloten verklaring leverde een aantal bekeuringen op.
In de nacht van zaterdag op zondag deden zich na drie uur, toen het weer droog geworden was, enige schermutselingen voor. Behalve de man, die werd aangehouden voor belediging, werd ook een groep van ongeveer 15 Amsterdammers door de politie naar de Gedempte Gracht begeleid, waar men in hun voertuigen vertrok. Eén van hen had moeilijkheden in een horecagelegenheid gehad en wilde samen met zijn vrienden verhaal halen. De hierdoor ontstane dreigende situatie werd door de aanwezige politie in de kiem gesmoord.
Ook in deze nacht vonden 12 foutparkeerders een bon onder hun ruitenwisser.

09:38 09-MRT-03
LOC: ZAANDAM, HEMKADE

Meisje mishandeld

Een 18-jarig meisje uit Wormerveer werd tijdens een feest in een horecagelegenheid door een nog onbekende vrouw mishandeld. Tengevolge van vuistslagen en schoppen kreeg zijn een dik opgezwollen oog en mogelijk een gebroken of gescheurd jukbeen. Ook liep zij diverse blauwe plekken op. De aanleiding van de mishandeling is onduidelijk.
Tegen het einde van het feest was het slachtoffer aan het dansen, toen zij door de onbekende vrouw werd uitgescholden en uiteindelijk in haar gezicht gestompt. Even later zag zij haar belaagster weer bij de uitgang, die nu in het gezelschap was van een groepje jongens. Eén van deze jongens gaf haar een zodanig harde vuistslag in haar gezicht, dat zij daarbij ten val kwam. Vervolgens werd zij diverse malen geschopt, terwijl zij nog op de grond lag. Daarna ging de groep weg. Het slachtoffer heeft geen enkel idee van de aanleiding tot de mishandeling. Ook kent zij de dader, noch één van de jongens uit de groep.
Bij de eerste hulp van ziekenhuis De Heel werden een aantal foto's gemaakt, maar door de zwellingen kon het letsel nog niet goed worden vastgesteld.
De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling. Zij kunnen kontact opnemen met de politie van het bureau Zaantheater via telefoonnummer 0900-8844

12:13 09-MRT-03
LOC: ZAANDAM, STRAAT DAVIS

Man gewond door brandend frituurvet

Een 18-jarige man uit Zaandam moest zich in ziekenhuis De Heel laten behandelen aan vermoedelijk 2e graads brandwonden aan zijn armen. De man had in een woning geprobeerd een pan met brandend frituurvet te doven. Van drie andere volwassenen in de woning moest alleen een 23-jarige man uit Zaandam voor onderzoek naar het ziekenhuis vanwege ingeademde rook.
De pan met vet was oververhit geraakt en vatte vlam. De aanwezigen probeerden het vuur onder andere met water te doven, doch dit heeft een averechtse uitwerking. Uiteindelijk is het wel gelukt het vuur te doven en hoefde de gewaarschuwde brandweer niet meer op te treden.
De woning liep alleen rookschade op.

EINDE
---



---- --