Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 9-03-2003
Persberichten zondag 9 maart 203
Ernest Zinsmeyer 06 22662875

Perspiket tot maandagochtend; daarna Roel Hallink

Ongeval met letsel
VALTHERMOND Zaterdagavond tegen 19.00 uur is een 25-jarige automobilist uit Veenhuizen gewond geraakt nadat hij geen voorrang verleende aan een andere automobilist. Deze kwam uit Beerta. Laatstgenoemde reed over de Valtherdijk in de richting Valthe. De man uit Veenhuizen reed vanaf de het Paardenweidsdijkje de kruising op tegen de andere auto. Hij is met nekklachten overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis in Groningen.

Auto-inbraken
ASSEN Vrijdagavond en nacht zijn zes autos op het Stationsplein en de Overcingellaan opengebroken. Uit een aantal autos verdween de autoradio.

Hardnekkige winkeldief
HOOGEVEEN Zaterdagmiddag is een 37-jarige vrouw uit Hoogeveen betrapt bij de diefstal van babykleertjes in een winkel in de Hoofdstraat. Omdat ze kortgeleden voor een aantal soortgelijke feiten is veroordeeld en in een proefperiode zit blijft ze voorlopig vastzitten. Ze zal worden voorgeleid.

Alcomobilist
BEILEN Zaterdagnacht tegen kwart over drie controleerde de politie een 60-jarige man uit deze plaats die met zijn auto over de Dikningestraat reed. Hij had gedronken. Bij de ademtest scoorde hij 645, bijna drie keer de toegestane hoeveelheid. De man kreeg een dagvaarding en kon zijn rijbewijs direct inleveren. Dat werd namelijk ingevorderd.

Woninginbraken
ASSEN Zaterdagavond is ingebroken in twee woningen in de Westrupstraat en de Groen van Prinstererlaan. De 71-jarige bewoonster van de Westrupstraat merkte de inbraak bij thuiskomst. Het is nog niet bekend wat er is gestolen. Het voordeurslot was verbroken. Op dezelfde wijze was toegang verkregen tot de woning aan de Groen van Prinstererlaan. De 49-jarige bewoner mist onder meer een videorecorder.

Broers mishandeld
HOOGEVEEN Zaterdagnacht tegen vier uur liepen twee broers uit Hoogeveen, leeftijden onbekend, in de Hoofdstraat. Daar kregen ze woorden met een groepje van ongeveer zes jongens. Het een en ander escaleerde en ontaardde in een vechtpartij, waarbij de twee broers flink zijn geraakt. Met hoofdwonden zijn ze naar het Bethesdaziekenhuis gebracht. Een onderzoek naar de daders is ingesteld.

Aanhoudingen na mishandeling
HOOGEVEEN Zaterdagnacht tegen kwart over een kreeg de politie een melding van een opstootje in de Hoofdstraat. Ter plekke bleken twee groepjes jongeren het met elkaar aan de stok te hebben. Daarbij is een 26-jarige man uit Hoogeveen met een bierfles op zijn hoofd geslagen. Hij liep enkele hoofdwonden op. Drie verdachten zijn vervolgens aangehouden op aanwijzing van getuigen. Het betreft drie jongemannen uit Hoogeveen van 17, 18 en 19 jaar. Ze zitten nog vast. Nog niet alle betrokkenen zijn verhoord. Het onderzoek loopt nog.

Auto in brand
EMMEN Zaterdagmiddag reed een 50-jarige man uit Schoonoord met zijn auto weg vanaf de parkeerplaats aan de Baander. Meteen daarna zag hij rook en even later vlammen onder de motorkap vandaan komen. De brandweer rukte uit en bluste de brand. De auto is afgesleept. De oorzaak is onbekend.

Pijlen en bogen gestolen
ASSEN Zaterdagavond of nacht zijn uit de sporthal aan de Vredeveldseweg meerdere spullen gestolen, waaronder pijlen en bogen. Deze waren daar aanwezig in verband met een toernooi. De daders zijn vermoedelijk binnengekomen via een nooddeur aan de achterzijde. Meerdere mensen zijn door deze diefstal gedupeerd.