Politie Midden- en West Brabant

Verzamelde pers berichten Bergen op Zoom

8 en 9 maart 2003

TEAM STEENBERGEN:

Geen bijzonderheden

TEAM HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM NOORD:

Tuincentrum betrapt twee winkeldievegges Bij een groot tuincentrum betrapte het personeel vrijdag 7 maart twee vrouwen o p winkeldiefstal. Een 58-jarige vrouw uit Dinteloord probeerde een flesje Vanil le twv Euro 2,-- mee te nemen zonder te betalen. De vrouw kreeg een boete. Een 64-jarige vrouw uit Bergen op Zoom had voor Euro 37,34 aan kunstbloemen ontvree md. Ook zij kreeg een boete.

Woninginbraak
Op de Spanjestraat werd door de bewoonster na haar vakantie ontdekt dat er bij haar was ingebroken. Het feit moet zijn gepleegd tussen 01/03/2003 en 08/03/200 3. Men is binnengekomen door een rolluik te forceren. Er zijn sieraden, een gel dbedrag en een mobieltje weggenomen.

Bedrijfsinbraak Canadaweg Bij een bedrijf aan de Canadaweg was ingebroken. Men is binnengekomen door aan de voorzijde van het pand een ruit in te slaan. De inbrekers namen een grote ho eveelheid gereedschapkoffers met electrisch gereedschap mee.

Man aangehouden met 13 open vonnissen Op de Marconilaan-Noord controleerde de politie een man, die nog 13 vonnissen o pen bleek te hebben staan. De man werd overgebracht naar het bureau van politie , waar de politie ook nog een dranklucht bij de man rook. Bleek de man ook nog teveel gedronken te hebben. De auto werd in beslag genomen en de man werd in de cel geplaatst.

TEAM BERGEN OP ZOOM ZUID:

Personeel achtervolgt winkeldief Bij een textielsuper betrapte het personeel een 23-jarige man uit Oudenbosch op diefstal van dekbedovertrekken. De man probeerde te ontsnappen en werd door en kele medewerksters van de winkel achtervolgd. Hij kon daarop worden aangehouden door de politie. De man bleek vaker proletarisch te winkelen en is daarom inge sloten. Hij wordt maandag voorgeleid aan de Officier van Justitie te Breda.

Zwaar onder invloed alcohol Op de Burg. van Hasseltstraat te Bergen op Zoom werd op vrijdag 07 maart rond 1 9.40 uur een 69-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden. Hij was zodanig onde r invloed van alcohol dat een blaastest en ademanalyse niet mogelijk waren. Daa ron werd hem een bloedproef afgenomen. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij k reeg, naast een proces verbaal, een rijverbod van 7 uur.

Dronken man moet nog boete betalen Op het Bolwerk-zuid te Bergen op Zoom werd op zaterdag 8 maart 2003 rond 01.06 uur een 60-jarige man uit Terneuzen aangehouden. Hij bleek teveel alcohol te he bben genuttigd. De ademanalyse bedroeg 635 ug/l, 1,55 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een dagvaarding. De man bleek tevens nog een openst aande geldboete van Euro 76,58 te hebben. Na het betalen van deze openstaande b oete kon de man weer naar huis.

Boete voor onder invloed zijn van alcohol Op de Wouwsestraatweg te Bergen op Zoom werd op zaterdag 8 maart 2003 rond 04.2 3 uur een 40-jarige man aangetroffen in zijn auto. Hij bleek alcohol genuttigd te hebben. De man blies op de ademanalyse 345 ug/l, dat is 0,8 promille. Hij he eft meteen de boete van Euro 190,-- betaald en kon met een taxi naar huis vertr ekken.

Auto vernield
Op de Noordhil werd in de nacht van vrijdag op zaterdag over een auto heen gelo pen. Deze liep deuken op motorkap, dak en kofferdeksel op. De schade wordt gera amd op 4.000 Euro.

Auto in beslag genomen voor rijden zonder rijbewijs Zaterdagmiddag zagen surveillerenden agenten de bestuurder van een personenauto over de Rooseveltlaan, te Bergen op Zoom, rijden. Het rijgedrag van de bestuur der gaf aanleiding voor een controle. De 23-jarige bestuurder, afkomstig uit Be rgen op Zoom, bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Tevens verkeerde de au to in een slechte staat van onderhoud. Ook had de bestuurder van de auto nog en kele geldboetes open staan die aan het bureau van politie te Bergen op zoom wer den betaald. Omdat de bestuurder al meerdere malen een proces-verbaal had gekre gen voor het rijden zonder geldig rijbewijs, werd de auto nu inbeslaggenomen.

TEAM HALDERBERGE:

Illegale House-Party
In de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 01.00 uur, werd geluidsoverlast g emeld uit een oude loods van White Products. Dit bleek een beginnende House-Par ty te zijn. In opdracht van de burgemeester werd een tachtigtal personen uit de loods verwijderd. Alle goederen met betrekking tot de muziek werden in beslag genomen. Een 23-jarige man verzette zich hiertegen en werd aangehouden. De eigenaar van de loods, constateerde tot op heden geen schade. De mensen kwam en uit alle delen van het land, maar ook uit onder andere Engeland en Frankrijk . Er was voldoende politie aanwezig en achter de hand.

TEAM RUCPHEN:

Eenzijdig ongeval onder invloed van alcohol Op zaterdag 8 maart 2003 rond 01.40 uur is een 24-jarige man uit Bergen op Zoom met zijn personenauto op de Rucphenseweg te Rucphen frontaal op een boom gered en. Hij is daarbij aan zijn hoofd gewond geraakt. De man werd ter observatie in een ziekenhuis in Roosendaal opgenomen. Hier heeft de politie-arts van de GGD een bloedproef afgenomen om te controleren op sporen van alcohol en/of verdoven de middelen. Het rijbewijs van de man is ingenomen en er werd proces verbaal op gemaakt. De auto raakte totall loss en is door een takelbedrijf afgevoerd.

TEAM ROOSENDAAL CENTRUM

Winkeldiefstal schoenenzaak Bij een schoenenzaak heeft men op vrijdag rond 16.00 uur een 31-jarige man uit Ossendrecht betrapt op winkeldiefstal. Die ging er vandoor. Het personeel ging meteen achter de man aan waarna de achtervolging door de politie werd overgenom en. De man blijkt bij meerdere zaken winkeldiefstal te hebben gepleegd. Bij de betreffende schoenenzaak had hij voor Euro 105,- ontvreemd (een trainingspak en schoenen). Er wordt een proces verbaal tegen de man opgemaakt.

Rijden met ontzegging Op vrijdag 7 maart, rond 16.50 uur, werd een 46-jarige man uit Roosendaal aange houden omdat hij tijdens zijn ontzegging toch een personenauto bestuurde. Teven s bleek er nog een boete van Euro 291,33 open te staan. Deze heeft hij betaald. Voor de ontzegging krijgt hij een proces verbaal.

Winkeldiefstal lippenstift Op vrijdag 7 maart werds avonds bij een grootwinkelbedrijf een 16-jarige jonged ame uit Roosendaal betrapt bij het ontvreemden van lippenstift ter waarde van E uro 5,--. Zij wordt doorverwezen naar bureau HALT.

Winkeldiefstal met geprepareerde tas Op vrijdagavond 7 maart werd op het station in Roosendaal een 43-jarige man uit Breda aangehouden. In zijn geprepareerde tassen zaten diverse kledingstukken m et beveiligingslabels van een grootwinkelbedrijf. Bij nader onderzoek bleek hij op diverse plaatsen winkeldiefstallen te hebben gepleegd. Hij kreeg hiervoor e en dagvaarding uitgereikt. Hij moet zich op 9 mei 2003 bij de rechter verantwoo rden.

Inbraak woning
In de nacht van zaterdag op zondag werd er ingebroken in de voormalige Muzieksc hool aan de Burgerhoutsestraat. Er was een ruit vernield van een slaapkamer. Er werd kleding ontvreemd.

TEAM ROOSENDAAL BOVENDONK

Vernieling auto
Op vrijdagavond 7 maart werd op de parkeerplaats aan de Wouwseweg een BMW Cabri o vernield. De auto werd bekrast; er werd een ruit vernield en de binnenbekledi ng werd met verf besmeurd.

TEAM WOENSDRECHT:

Geen bijzonderheden

Bron: Manon Erkens-Brouwers