Ingezonden persbericht


Persbericht

Safari Beekse Bergen in het teken van provinciale-statenverkiezingen

Landelijke politici in het hol van de leeuw

Safari Beekse Bergen vormde zondag 9 maart het decor voor levendige politieke discussies. Landelijke politici, lijsttrekkers en (kandidaat-)fractieleden van Provinciale Staten van Noord-Brabant en vertegenwoordigers van jongerenafdelingen van de verschillende partijen debatteerden letterlijk in het hol van de leeuw. De dag vormde de afsluiting van de campagne 'Verkiezingen. U komt toch ook?' door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

De discussies vonden plaats in de voor de gelegenheid getransformeerde safaribussen. Onder de deelnemers bevonden zich onder andere de staatssecretaris voor Europese Zaken Atzo Nicolaï (VVD), toekomstig voorzitter van de Eerste Kamerfractie van de SP Tiny Kox , en de Tweede Kamerleden Boris van der Ham (D66), Evelien Tonkens (Groen Links), Jan Boelhouwer (PvdA) en Henk Jan Ormel (CDA). De busdebatten werden geleid door journalisten van Omroep Brabant en het Brabants Dagblad.

De gidsen van Safari Beekse Bergen pasten hun rondleidingen aan de verkiezingen aan. In hun verhaal gingen zij in op de politieke kanten en machtsverhoudingen van het dierenleven.



Ingezonden persbericht