AUTO-MAXX

27.000 bezoekers voor streetrace Auto-Maxx

Eerste Auto-Maxx Street Power
Edition Assen groot succes

De eerste Auto-Maxx Street Power Edition, zondag 9 maart op het TT Circuit Assen, is een groot succes geworden. Maar liefst 27.000 mensen passeerden de kassa, een aantal waar organisator VDB CarEvents uitermate tevreden mee was. Het succes van deze eerste wedstrijden om het Nederlands kampioenschap Legaal Straatracen is een prachtig begin van de serie van vijf races die dit seizoen zal worden verreden. Uit het gehele land kwamen de coureurs met hun bolides naar Assen om mee te doen aan de wedstrijd over 1/8 mijl, 201 meter. Het merendeel van de deelnemers deed in het verleden al mee aan illegale straatraces, maar nu kregen de .coureurs. de kans om zich te bewijzen op een echt circuit.
Tweehonderdvijftig rijders hadden zich ingeschreven voor de eerste wedstrijd van de Dutch Street Power Series en ze maakten er een waar spektakel van. Het publiek klom op de banken en werd dolenthousiast van de snelle sprints die hen werden voorgeschoteld met de .gewone. personenauto.s.
Uiteindelijk wist coureur Moltmaker uit Groningen de winst te grijpen in deze eerste Auto-Maxx Street Power Edition op het TT Circuit Assen.
Naast de sprint waren er nog tal van andere attractieve acts op het circuit, een stylingwedstrijd, een tuningbeurs, audiowedstrijden een streetglow en nog veel meer.
De BurnContest trok erg veel kijkers en zij werden getrakteerd op enorme rookwolken die werden veroorzaakt door de veelal jonge autobezitters die met hun wagen een bandenspoor op het asfalt neerlegden. Ook werden er burnouts gedraaid, waarbij tal van banden uit elkaar spatten tot groot plezier van de duizenden toeschouwers. De Auto-X Slalom Cup bracht ook veel belangstellenden naar de asfaltstrip bij de paddock van het TT Circuit Assen. De meest behendige rijder bleek uiteindelijk O. Kievietsbos uit Raalte met een Ford Escort MK2.

Deze eerste Auto-Maxx Street Power Edition . een initiatief van het nieuwe autotijdschrift Auto-Maxx Magazine - was een uitvloeisel van het samenwerkingsverband dat onlangs werd gesloten tussen VDB CarEvents, de Stichting DHRA en de Stichting Operation Street Legal. Deze organisaties trachten door het bieden van legale racemogelijkheden het illegale racen te ontmoedigen. Inmiddels heeft zo.n initiatief al vruchten afgeworpen in de regio Drachten en in de wijde omgeving van Venray, waar de illegale races dankzij de nieuwe organisatievorm tot het verleden behoren. De .coureurs. hebben verklaard alleen nog legaal te zullen racen.

Dit jaar zijn er nog vier van dit soort evenementen op het TT Circuit Assen, terwijl er op het vliegveld van Drachten eveneens nog enkele van deze races worden verreden. Ook kunnen de coureurs nog de grens over naar Duitsland en België.

Meer informatie over dit evenement is te verkrijgen via persvoorlichter Ronald van den Broek.


09 mrt 03 18:00