Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Apeldoorn, 27 februari 2003

Apenheul op zoek naar 200 vakantiewerkers

Scholieren en studenten die van plan zijn om dit jaar een vakantiebaantje te zoeken en tussen de apen willen werken, maken een grote kans om de komende zomer in Apenheul aan de slag te kunnen. Apenheul en uitzendbureau Spherion organiseren zondag 9 maart a.s. alweer voor het derde jaar de traditionele banenmarkt. GeĂŻnteresseerden kunnen deze dag tussen 12.00 en 15.00 uur vrijblijvend een kijkje komen nemen en kennismaken met de diverse afdelingen en de mensen die daar werken. Bovendien zijn er speciale rondleidingen door het apennatuurpark, zodat je ook nog het nodige over de apen aan de weet kunt komen.

Apenheul heeft vooral in het vakantieseizoen veel gemotiveerde mensen nodig om de stroom bezoekers in goede banen te leiden en gastvrij te ontvangen. Dit jaar is Apenheul, in samenwerking met Spherion, op zoek naar in het totaal ongeveer 200 vakantiewerkers en weekendwerkers. Niet alleen voor de parkeerbegeleiding, de horeca, de bezoekersservice en de kassa's zijn er mensen nodig, maar bijvoorbeeld ook voor de souvenirwinkel en de dierverzorging. De banenmarkten in voorgaande jaren bleken steeds een groot succes te zijn en voor veel gezellige drukte te zorgen. Apenheul is tijdens de banenmarkt overigens nog gesloten voor 'gewone bezoekers'; het park opent op 1 april a.s. weer zijn poorten voor toeristen en recreanten.

Kennismaken
Als een baantje in Apenheul je wel wat lijkt, kan je op zondag 9 maart tussen 12.00 en 15.00 uur vrijblijvend komen kennismaken met misschien wel je toekomstige collega's. Je kunt praten met vakantiewerkers uit voorgaande jaren en er is volop informatie over de verschillende werkplekken en de werkzaamheden. Bovendien krijg je een rondleiding van gidsen die je van alles en nog wat over de apen in Apenheul kunnen vertellen. Als je 15 jaar of ouder bent kan je je tijdens de banenmarkt natuurlijk direct inschrijven voor een vakantie- en/of weekendbaan. Ben je op 9 maart verhinderd? Dan is inschrijving mogelijk bij Spherion aan de Hofstraat 18 in Apeldoorn, telefoon 055 - 52 21 387.

/////