Stadsdeel Amsterdam-Noord


28/2/2003 - Quatro Vento: Fado in de Buiksloterkerk

Zondagmiddag 9 maart treedt de Nijmeegse Fadogroep Quatro Ventos op in de Buiksloterkerk. Het concert begint om 16.00 uur.

'Fado is lijden van geluk en genieten van pijn' zo typeerde een van de bandleden de in de Gelderlander deze prachtige muziek. Quatro Ventos ontstond rond de Portugese zanger Emanuel Pessanha. Naast Pessanha speelt Wout Pennings de fadogitaar, Roland van Abel op viool en altviool en Servaes Haanen heeft een diatonische accordeon op schoot. Alle vier afkomstig uit verschillende muzikale hoeken. Abel uit de klassieke, Haanen is bekend van zijn workshops in heel Europa en Pennings vormde ooit een duo met Frank Boeijen. De liefde voor de Portugese volksmuziek bracht hen samen

De teksten van Quatro Ventos zijn in het Portugees. De aparte arrangementen van quatro Ventos herbergen invloeden uit de hele mediterrane wereld. Ze brachten al 4 Cd's uit die een lovende pers kregen. "Een genot om naar te luisteren" volgens De Gelderlander. En de Volkskrant meldt: 'meeslepende muziek met warmte gespeeld'. Na hun optreden vorig seizoen in de kerk wilden we ze graag zo snel mogelijk weer horen. Hun concertreeks in de stad eind april is al uitverkocht. Een buitenkans dus voor Noord komende zondag.

Zaal open 15.30 uur. Entree 8 Euro en met reductiepassen 6 euro. De Buiksloterkerk ligt aan de zoom van de Banne in de bocht van de Schepenlaan. Bus 172 halte Schepenlaan en Bus 34 Halte Barkpad.