VDB PROMOTIONS

250 straatracers naar het TT Circuit Assen

Persbericht

Nieuw evenement opent seizoen op zondag 9 maart 250 straatracers naar het TT Circuit Assen
Limiet aantal deelnemers nu al bereikt

Op zondag 9 maart valt op het TT Circuit Assen veel vuurwerk te verwachten van de Dutch Street Power Series, de eerste wedstrijden om het Nederlands Kampioenschap Legaal Straatracen. 250 straatracers staan dan te popelen om mee te doen om twee aan twee op een afstand van 1/8 mijl (201 meter) de snelste tijd neer te
zetten. De belangstelling is groot: sinds deze week is de limiet van
250 deelnemers bereikt.
De Dutch Street Power Series zal in 2003 vijf keer verreden worden op het Drentse circuit en vier keer op het vliegveld Drachten. Op zondag 9 maart staat het nieuwe evenement 'Auto-Maxx Street Power Edition' op het TT Circuit Assen voor een groot deel in het teken van de legale straatracerij.

Dit kampioenschap is een uitvloeisel van het strategische pact dat vorig najaar is gesloten tussen VDB CarEvents, de Stichting DHRA en de Stichting Operation Street Legal. Men tracht door het bieden van legale straatraces de illegale straatracerij te ontmoedigen; dit is
al met succes bereikt in de regio Drachten en nu ook in de regio Venray, waar illegale races dankzij dit pact besloten hebben om voortaan alleen 'legaal' te gaan racen.

Andere activiteiten tijdens de Auto-Maxx Street Power Edition Naast wedstrijden voor de Dutch Street Power Edition valt er nog veel ander spektakel te verwachten:

-Auto-X Slalom Cup
Op een speciaal gedeelte van het circuit wordt een spectaculair slalomparcours uitgezet, waar deelnemers (gratis) aan mee kunnen doen.

-Meguiars Show&Shine Contest
Op de paddock wordt een mooi terrein gereserveerd voor auto's die meedingen naar de titel Meguiars Car of the Year. In diverse categoriën wordt op 9 maart bekendgemaakt wie de mooiste auto heeft en de beker mee naar huis kan nemen. De winnaars van 9 maart komen uiteindelijk in de eerstvolgende editie van het nieuwe Auto-Maxx Magazine te staan.

-BurnContest
Op een mooi stuk asfalt wordt een wedstrijd gehouden onder liefhebbers van de burncontest; wie legt het langste bandenspoor neer. Deelname is gratis en natuurlijk worden er ook mooie echte 'burnouts'
zo lang roken tot de banden uit elkaar spatten; spektakel verzekerd.
-Audiowedstrijden en Streetglow
VDB CarEvents heeft zojuist met de Dutch IASCA en 12VoltMedia afspraken gemaakt over de organisatie van db dragwedstrijden (idBL) en Streetglow wedstrijden. Op vrijwel alle VDB events kun je voortaan ook aanmelden voor deze nieuwe programma-onderdelen
-Tuningbeurs en auto- en tuningclubs
Op de paddock wordt een groot gedeelte gereserveerd voor de presentatie van auto- en tuningclubs uit Nederland en België en daarnaast zal in een tentencomplex een tuningbeurs worden georganiseerd, waar de meest recente trends op het gebied van tuning, caraudio en carstyling worden gepresenteerd. Ook zal er veel
aandacht worden

besteed aan bedrijven die zich richten op onderdelen en tuning voor de legale straatracewedstrijden.

De Auto-Maxx Street Power Edition is een initiatief van het nieuwe autotijdschrift Auto-Maxx Magazine, dat sinds 15 februari in de winkels ligt. Auto-Maxx Magazine is het eerste tuningblad dat veel aandacht schenkt aan de 'straatracerij'. Het evenement wordt georganiseerd door VDB CarEvents.
Het evenement is geopend van 9-18 uur. Op en rond de paddock is er plaats voor 10.000 showauto's; dit zijn allemaal verharde parkeerplaatsen. Paddockkaarten voor showauto's zijn alleen op aanvraag te bestellen via www.auto-maxx.nl en kosten EURO 5,-. Tickets zijn alleen te verkrijgen aan de kassa's van het TT Circuit.
Volwassen betalen EURO 13,-. Kinderen t/m 12 jaar betalen geen entree.
Parkeren op de paddock kost dus EURO 5,-. Parkeren op de overige delen van het circuit is gratis.

Informatie en aanmelden voor de programma-onderdelen kan via de infolijn 0165-503554 of via de website www.auto-maxx.nl.