Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

http://www.minbzk.nl

Safaripark de Beekse Bergen 9 maart decor voor politieke debatten

Politici in het hol van de leeuw

Safaripark de Beekse Bergen staat zondag 9 maart 2003 volledig in het teken van de provinciale-statenverkiezingen. Rondom het thema 'in het hol van de leeuw' worden verschillende activiteiten georganiseerd. Zo rijden er de hele dag twee speciale stemsafaribussen door het park met aan boord politici van verschillende pluimage die met elkaar in debat gaan. De rondleidingen van de Beekse Bergen zijn voor de gelegenheid aangepast aan de verkiezingen en de gidsen gaan in hun verhaal in op de politieke strijd in het dierenrijk.
De dag vormt de feestelijke afsluiting van de campagne 'Verkiezingen. U komt toch ook?' door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Centraal punt op deze dag is het leeuwenverblijf. Lijsttrekkers en (kandidaat)fractieleden van Provinciale Staten van Noord-Brabant, landelijke politici en vertegenwoordigers van de jongerenafdelingen van de verschillende partijen treffen elkaar en de bezoekers van het safaripark. Zij gaan in debat en beantwoorden vragen van parkbezoekers.
Landelijke politici die zondag deelnemen zijn: demissionair staatssecretaris Pieter van Geel (CDA), toekomstig voorzitter van de Eerste-Kamerfractie van de SP Tiny Kox en de Tweede-Kamerleden Boris van der Ham (D66), Evelien Tonkens (GroenLinks) en Jan Boelhouwer (PvdA).

Stembussen
Ieder half uur vertrekken twee speciale stemsafaribussen voor een tocht door het park. Van 10.00 tot 13.00 uur gaan de vertegenwoordigers van de jongerenafdelingen met elkaar in debat in de bussen. Van 13.00 tot 16.00 uur is het de beurt aan diverse landelijke en provinciale politici om de strijd aan te gaan met politieke opponenten. Ook parkbezoekers zijn van harte welkom aan boord van deze bussen om hun mening te laten horen of vragen af te vuren. De debatten worden geleid door journalisten van Omroep Brabant en het Brabants Dagblad.

Thematours
De gidsen van Beekse Bergen passen hun rondleidingen op 9 maart aan de verkiezingen aan. In hun verhaal gaan zij in op de politieke kanten van het dierenleven. Ze geven aan hoe de machtsverhoudingen in het dierenrijk geregeld zijn en vertellen hoe dieren doorgaans hun leider kiezen. Een tipje van de sluier: dat gaat meestal niet door middel van verkiezingen.


---