Volleybal Vereniging SSS Barneveld

3/9/2003 BMC/SSS verliest thuiswedstrijd in Almere

Verslag BMC/SSS-Omniworld 0-3 (17-25, 18-25, 23-25)

Het is BMC/SSS niet gelukt om in Almere een of meerdere sets af te snoepen van de nr. 1 in de Ere-Divisie. Omniworld bleek in deze wedstrijd een maatje te groot en won derhalve met 3-0.

De laatste thuiswedstrijd van BMC/SSS kon vanwege besmettingsgevaar niet gespeeld worden in de thuishaven, de Veluwehal, van de Barnevelders. Na wederom een aantal hectische dagen werd er afgelopen woensdag besloten om in Almere, de thuishaven van Omniworld, te gaan spelen. Niet alleen was de het team hiervan de dupe maar ook de supporters van de Barnveldse club. In Almere waren zaterdagmiddag een kleine honderd toeschouwers getuige van het service geweld van de 'uit' spelende ploeg. Slechts een kleine groep supporters van BMC/SSS hadden de weg gevonden naar sporthal Waterwijk.

BMC/SSS begon de wedstrijd met het vertrouwde zestal, Erwin Woord, Rene Reinaerts, Michael Olieman, Jarno Timmerman, Rob Bontje en Marc Klapwijk, aangevuld met libero Norman Abraham. Al snel keek de 'thuisploeg' (SSS) tegen een achterstand aan. Het was Albert Cristina die met zijn service zijn team van 2-1 achterstand naar een 2-5 voorspong serveerde. BMC/SSS beantwoorde het service geweld van Omniworld met een tweetal ace's van Marc Klapwijk en Jarno Timmerman waardoor de achterstand iets werd verkleind maar het mocht niet baten. Met Olav van der Meulen aan de opslag breide Omniworld de voorsprong weer uit halverwege de 1e set naar 12-18. Het schrikbewind van de Almeerders hield stand en vrij eenvoudig werd de 1e set gewonnen met 17-25.
"Meer risico in ons spel, gedurfder gaan spelen" was de boodschap van Arjen Boonstoppel aan het begin van de 2e set. Echter het was Omniworld wat weer het voortouw in handen nam. SSS serveerde met veel risico wat tot gevolg had dat er veel service's fout gingen, in andere wedstrijden ging het nog weleens goed maar zelfs Michael Olieman kon geen ace produceren. Even kwam de vlam in de pijp toen na een slim puntje van Jarno Timmerman dezelfde Timmerman door een van de spelers van Omniworld werd beschuldigd van voetfout. Gelukkig had de scheidsrechter het goed gezien en ging hij daar niet op in. Jammer genoeg ging niet SSS maar Omniworld na dit kleine incident feller spelen en de voorsprong met uitgebouwd naar 8-13. Trainer Boonstoppel begreep dat er iets moest gebeuren en wisselde Erik Siebers voor Erwin Woord en even later kwam Hugo Rijken in het veld voor Rene Reinaerts.

Het mocht niet baten, Omniworld freewheelde naar de setwinst 18-25. "Passie, ik mis passie in ons spel en vanaf nu alles of niets" Met deze instructies ging BMC/SSS de strijd aan in de 3e set. Eindelijk speelde SSS zoals het kan spelen, servicedruk en vervolgens de blokkering het werk laten doen. Regelmatig konden dan ook de hoofdblokkeerders, Marc Klapwijk en Rob Bontje laten zien waartoe zij in staat zijn. Ondanks dat Omniworld vrijwel constant een kleine voorsprong had kon je merken dat er maar iets hoefde te gebeuren en SSS zou weer terug in de wedstrijd zijn. Het was dan ook Hugo Rijken die SSS van een 14-17 achterstand naar een 18-17 voorsprong serveerde.

Wouter Klapwijk kwam in de ploeg om de blokkeringen te versterken en dat lukte wonderwel. Tot tweemaal toe wist hij de aanval van Omniworld tegen te houden. Het puntje voorsprong hield stand tot 21-22. Toen vond Omniworld het welletjes gaf even gas en won de set met 23-25.

"Geen gelukkige wedstrijd gespeeld vandaag, wel enkele goede dingen gezien waar wij op voort kunnen borduren om in de Play-off, waar Omniworld ook weer de tegenstander is, misschien voor een verrassing te zorgen">