Gemeente Dordrecht


---

Inloopbijeenkomst over nieuwbouw Polderwiel en kerk de Bron in Stadspolders

Vincent Brinkhof
Stadspolders krijgt een eigen woonzorgcentrum voor ouderen, genaamd het Polderwiel, met 72 huurappartementen en 20 koopappartementen voor senioren. De nieuwbouw wordt gecombineerd met de nieuwbouw van het kerkgebouw van samen-op-weg-gemeente De Bron, aan het Dudokerf in Stadspolders.
Op maandag 10 maart is er een inloopbijeenkomst over het gecombineerde nieuwbouwplan van het Polderwiel en de Bron. Belangstellenden zijn tussen 16.00 uur en 18.30 uur van harte welkom in kerkgebouw De Bron, Dudok-erf 300, in Stadspolders. Omwonenden en andere geĂŻnteresseerden kunnen tekeningen en presentaties bekijken, om een goed beeld te krijgen van het plan. Medewerkers van de gemeente Dordrecht, woningbouwcorporatie Interstede, die betrokken is bij de bouw van het woonzorgcomplex en de ouderenwoningen, en vertegenwoordigers van De Bron zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Ook de architecten van het nieuwbouwplan, afkomstig van Topos Architecten bv en Venema Architectenbureau, zijn aanwezig.

Het nieuwe woonzorgcomplex en de nieuwbouw van De Bron worden gebouwd op de hoek van de Stadspolderring en de Groene Zoom, aan de kant van het Dudok-erf, in het wijkdeel Vissershoek in Stadspolders. Het bestemmingsplan voor Vissershoek is in 2002 door de gemeenteraad vastgesteld. Hierdoor is het mogelijk om het nieuwbouwplan te realiseren op de plek waar nu het kerkgebouw van De Bron staat, en het grasveld ernaast, op de hoek van de Stadspolderring en de Groene Zoom, tegenover het winkelcentrum de Bieshof. Het huidige kerkgebouw van De Bron, dat te klein geworden is, wordt gesloopt. Daarvoor in de plaats komt een groter kerkgebouw, waarboven 20 koopappartementen voor senioren worden gebouwd.

Wie vragen heeft over het nieuwbouwplan, kan contact opnemen met de heer A. van Tilburg, gemeentelijk projectleider, of mevrouw I. van Gils, telefoon 078 - 639 68 20 of 639 68 19.