Provincie Flevoland



Dinsdagavond Verkiezingsavond: Iedereen welkom in Provinciehuis

Het Provinciehuis in Lelystad is dinsdagavond 11 maart het kloppend hart van de Flevolandse politiek. De uitslagen van de Provinciale Statenverkiezingen komen vers van de pers binnen en worden op groot beeld geprojecteerd. Iedereen die daar bij wil zijn, is van harte uitgenodigd tussen 20.30 en 24.00 uur.

De Provinciale Statenverkiezingen zijn voor alle inwoners van Flevoland van belang. Daarom spreekt het voor zich dat het Provinciehuis in Lelystad dinsdagavond open is voor iedereen die de uitslagen van deze verkiezingen samen met de politieke
vertegenwoordigers van Flevoland binnen wil zien komen.

In de Rietkerkzaal worden vanaf circa 21.30 uur de uitslagen van de Flevolandse gemeenten op een groot beeldscherm geprojecteerd. Als de stembusresultaten van alle zes gemeenten binnen zijn, kan de balans worden opgemaakt voor de samenstelling van de Provinciale Staten van Flevoland in de komende vier jaar.

Tussendoor is volop gelegenheid om de politieke verwikkelingen van die avond te bespreken in een gezellige ambiance. Voor een hapje en drankje wordt gezorgd, er is gezellige muziek en op tvs en een ander groot beeldscherm zijn de televisie-uitzendingen van TV Flevoland en NOS Actueel te volgen.

De aanwezigen hebben ook de gelegenheid om de live-uitzendingen van Radio Flevoland en TV Flevoland van zeer dichtbij mee te maken, want hun speciale verkiezingsuitzendingen vinden plaats vanuit het Provinciehuis. In de hal worden daarvoor twee locatiestudios opgebouwd.

Het Provinciehuis biedt dinsdagavond ook onderdak aan het landelijk bestuur van de Christenunie. Deze partij heeft Lelystad uitgekozen voor haar verkiezingsbijeenkomst.

Het Provinciehuis aan de Visarenddreef 1 in Lelystad is dinsdagavond vanaf 20.30 uur voor het publiek geopend. De uitslagenavond wordt naar verwachting rond middernacht afgesloten.