FNV BONDGENOTEN

FNV Bondgenoten: Lokettisten stations in actie

Dinsdag 11 maart voeren de lokettisten (medewerkers Tickets en Service) van de NS-stations Lelystad, Hoorn, Apeldoorn, Zutphen, Almelo en Hengelo een publieksvriendelijke actie. De lokettisten zullen tijdens de ochtendspits het publiek met flyers op de hoogte stellen van hun zorgen over de plannen van de directie van NS-stations. Volgens de lokettisten dreigen de sociale veiligheid en de serviceverlening te verslechteren als de plannen doorgaan. FNV Bondgenoten en de lokettisten vragen de directie het besluit te heroverwegen.

Als de plannen van de directie doorgaan zullen op deze stations de loketten verdwijnen, nu nog zijn al deze stations Maximum Service stations. In de toekomst worden dit Service in Shop stations en Service in Shop plus stations, dit betekent dat de kaartverkoop wordt uitbesteed aan een winkel op het station. Op de plus stations zullen nog wel enige uren per dag één of meerdere servicemedewerker in de stationshal aanwezig zijn.
De winkelbediende, die treinkaartjes gaat verkopen, heeft geen toezichthoudende taak. De lokettisten hebben die taak nu wel. Ook moet de winkelbediende zich met een groot aantal andere taken bezighouden. De lokettisten vrezen dat de service afneemt, zo zal er minder tijd zijn voor het geven van reisinformatie. Ook vrezen de lokettisten dat de sociale veiligheid zal afnemen.

De lokettisten zullen door deze veranderingen niet hun baan verliezen. NS stations heeft de medewerkers werkzekerheidgarantie gegeven. Feit is wel dat de lokettisten steeds verder weg van hun oorspronkelijke locatie zullen moeten werken.

Meer informatie:
Algemeen: Ingrid van den Berg, voorlichter FNV Bondgenoten,
030-2738478
Lelystad: Paul van Golde, bestuurder FNV Bondgenoten, 06-22245033 Hoorn: Roel Berghuis, bestuurder FNV Bondgenoten, 06-22788521 Apeldoorn: bestuurder FNV Bondgenoten, Wim de Rooij, 06-53263812 Zutphen: bestuurder FNV Bondgenoten, nog onbekend Almelo: bestuurder FNV Bondgenoten, Joyce Westhoek, 06-20409652 Hengelo: kaderlid FNV Bondgenoten, Martin Langkamp, 06-16887994

10 mrt 03 12:09