REUMAFONDS

Reumafonds neemt proef met SMS-collecte

Amsterdam, 11 maart 2003

Bridget Maasland werkt mee aan nieuwe vorm van fondsenwerving

Naast de gebruikelijke huis-aan-huiscollecte van 9 t/m 15 maart introduceert het Reumafonds dit jaar een nieuwe vorm van geld inzamelen, specifiek gericht op jongeren: SMS-en voor het goede doel. Met de SMS-actie hoopt het Reumafonds jongeren te motiveren hun bijdrage te leveren aan de bestrijding van volksziekte nummer een: reuma.

Bridget Maasland verleent medewerking aan de televisiespot die de actie ondersteunt. De spot wordt tijdens de collecteweek rondom jongerenprogrammas ingezet. Ik vind het leuk om aan dit vooruitstrevende experiment mee te doen. Het is eenvoudig en doeltreffend: SMS het woord REUMA naar nummer 7373 en je maakt E 1,10 over. Zo steun je het Reumafonds. Simpeler kan niet zou je zeggen. Ik ben erg benieuwd of deze nieuwe vorm van collecteren aanslaat bij jongeren.

Het Reumafonds laat met de actie laten zien middenin de maatschappij te staan. Met de traditionele huis-aan-huiscollecte halen we nog altijd een groot deel van onze inkomsten binnen. Maar we blikken ook vooruit: geld inzamelen via mobiele telefoon en internet maken deel uit van de toekomst. Als Reumafonds geven we graag een voorzet, licht Rineke Rust, woordvoerder van het Reumafonds, toe.

De SMS-actie sluit aan bij het thema van de collectecampagne: de beperkingen die je met reuma ondervindt in het dagelijks leven. Even SMS-en is er dan bijvoorbeeld niet bij.