Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Noordwest-Veluwe

Nadere informatie: Politievoorlichter Bert Top

Datum: 11 maart 2003

P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE




Elburg - gemalen tapijt in brand

Afgelopen nacht omstreeks 01.20 uur is op het erf van een woning aan de Nieuwstadsweg in Elburg een hoop gemalen tapijt in brand geraakt. De partij lag daar in afwachting van exportvervoer. De brandweer bluste de brand maar is daar wel enkele uren mee bezig geweest. Het smeulende materiaal moest uit elkaar getrokken worden. Het bedrag van de schade is nog niet bekend. Een viertal vrachtwagens die in de buurt van de brand stonden konden tijdig worden weggereden en in veiligheid gebracht worden.

Emst - woning en auto-inbraak
Bij een woning aan de4 Weteringdijk in Emst is in de nacht van zondag op mandag ingebroken., Een ruit werd ingeslagen en de woning werd doorzocht. Ook de twee auto's die buiten op het erf stonden werden doorzocht. De bewoners missen niets.

Ermelo - snelkraak fotozaak
Afgelopen nacht omstreeks 03.30 uur werd een snelkraak gepleegd bij een fotozaak aan de Stationsstraat in Ermelo. Een raam werd geforceerd en er zijn enkele videocamera's verdwenen. De eigenaar moet nog een juiste inventarisatie opmaken. Schadebedrag derjhalve nog niet bekend.

Harderwijk - vrachtauto ontvreemd
Afgelopen weekeinde is vanaf ene terrein aan de Stephensonstraat een Mercedes-vrachtauto, kleur wit met rode band ontvreemd. De auto werd zondagavond in Zutphen aangetroffen Harderwijk - Diefstal, vandalisme en vernielingen
Uit een stadstuin met kippenhok en duivenhok achter een perceel aan de Stationslaan in Harderwijk zijn zondagmiddag twee kippen ontvreemd en later op de avond bij een soos van de Sefanjakerk dood naar binnen gegooid. Ook zijn een tiental eieren uit de legnesten ontvreemd. Uit het duivenhok zijn een 30 tal kweekeieren uit de legnesten weggehaald. De eieren hebben een waarde van 25 euro per stuk.
Een 62 jarige man uit Harderwijk heeft aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak.

Harderwijk - drie illegalen in vrachtwagen
Tijden het lossen van een vrachtwagen op een terrein aan de Celsiusstraat sprongen maandagochtend drie mannen uit de vrachtwagen. Twee konden ter plaatse door medewerkers van het bedrijf in de kraag worden gegrepen. Eén kon er over een hek klimmen, maar werd door de politie op de Zuiderzeestraatweg aangetroffen. Alle drie de mannen, in de leeftijd van 19, 20 en 26 jaar bleken afkomstig uit Albanië. Ze werden aan de vreemdelingendienst overgedragen. De mannen werden voor verder onderzoek en procedure ingesloten.


Hattem - diefstal vanaf bouwterrein
Vanaf een bouwterrein aan de Leemkuilen werden afgelopen weekeinde een ladderlift, een ladder en twee loopbruggen ontvreemd. De verschillende bouwondernemers deden aangifte.


Nunspeet - inbraak in vrachtwagens

Drie vrachtauto's en een aanhangwagen zijn afgelopen weekeinde in Nunspeet opengebroken. Er wordt niet vermist. De auto's stonden geparkeerd op een terrein aan de Marconiweg in Nunspeet.

Wapenveld - bekeuringen bij overlast
De politie heeft gisteravond bij toezicht op overlast aan de Klapperdijk in Wapenveld de brommer van een 17 jarige Wapenvelder ingenomen. De jongen reed naar de hanggroep zonder helm. De brommer bleek niet verzekerd en te zijn voorzien van een vals verzekeringsplaatje. Terwijl de politie daar verder toezicht hield kwam een andere Wapenvelder met zijn auto aanrijden. Om indruk te maken op de groep jo0neglui trok hij met piepende banden op. Hij werd bekeurd voor het onnodig lawaai maken.
Een derde jongeman, ook uit Wapenveld, kwam ook bij de groep poolshoogte nemen met zijn auto. Terwijl hij kwam aanrijden bracht hij een hele claxonriedel ten gehore. Ook hij werd bekeurd voor onnodig geluid veroorzaken.





038-375 10 50 ---- --