Fontys


dinsdag 11 maart 2003

maandag 10 maart 2003

Fontys Paramedische Hogeschool gevisiteerd

Fontys opleiding voor Logopedie krijgt prima beoordeling De Fontys opleiding voor Logopedie krijgt een prima beoordeling in het vandaag gepubliceerde kwaliteitsonderzoek dat in opdracht van de HBO-raad is uitgevoerd. De opleiding is de enige van de in totaal zeven gevisiteerde opleidingen, die een visitatierapport zonder onvoldoendes ontvangt. Frans van Rijswijk, bestuurslid van Fontys Hogescholen, is zeer tevreden over dit mooie resultaat.

De opleiding voor Logopedie van de Fontys Paramedische Hogeschool scoort voldoende tot goed op alle beoordeelde onderdelen. Uitgesproken goed vindt de visitatiecommissie de samenhang in het curriculum, net als de opbouw en inhoud van het buitenschoolse curriculum. Ook de studenten zelf beoordelen dit onderdeel voldoende tot goed. Daarnaast zijn de studenten aan het einde van de opleiding goed toegerust voor de beroepspraktijk. Hun brede opleiding, leergierigheid en bereidheid tot verdere specialisatie maken hen aantrekkelijk als werknemer en als collega. De visitatiecommissie is verder zeer tevreden over de vele gevarieerde contacten die de opleiding onderhoudt met de beroepspraktijk.

De visitatiecommissie adviseert de opleiding vwo-studenten sterker uit te dagen om extra activiteiten te ontplooien tijdens hun studie. Daarnaast is verdere uitbreiding van het aantal stageplaatsen en samenwerking met andere paramedische opleidingen wenselijk.