Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 11-03-2003
Persberichten van dinsdagmorgen 11 maart 2003

Aanrijding met alcohol
BEILEN Maandagavond veroorzaakte een 35-jarige man uit Westerbork een aanrijding op de Lieving terwijl hij onder invloed van alcohol was. De man reed met zijn auto in de richting Westerbork. Hij reed midden op de weg en botste frontaal op een tegemoetkomende 35-jarige automobilist uit Beilen. Bij de ademtest blies de veroorzaker 490. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Nog meer alcohol
EMMEN Maandagmiddag reed een 46-jarige vrouw uit Nieuw Weerdinge met haar bromfiets door het tunneltje onder de Rondweg bij de Meerdijk. Daar botste ze tegen een fietser en kwam te vallen. Ze had gedronken. Bij de ademtest blies ze 480, wat haar een dagvaarding opleverde. Bij de valpartij raakte ze lichtgewond.
HOOGEVEEN Maandagavond controleerde de politie een 31-jarige man uit Hoogeveen die met zijn auto met stevige snelheid de kruising van de Valkenlaan en de Tamboerlaan overstak. Bij controle bleek drank in het spel. Bij de ademtest blies de man 325. Hij kreeg een boete van 190 opgelegd.

Auto-inbraken
VLEDDER Maandagnacht zijn aan de Palmbosweg twee autos opengebroken. Twee bewoners van deze straat missen hun autoradio. De deuren van de auto zijn daarbij opengebroken.

Bedrijfsinbraken
ASSEN Maandagavond rond 23.00 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Van Doornestraat. De dader heeft een ruit vernield en een computer met flatscreen weggenomen. Iets later, even na 1.00 uur, is ingebroken in een bedrijf aan de Australieweg. Ook daar is een ruit vernield. Het bedrijf mist enkele mobiele telefoons.

Snelkraak
WESTERBORK Maandagnacht tegen 3.00 uur is ingebroken in een supermarkt aan het Gualtherie van Weezelplein. Een ruit werd vernield, waarna binnen een vitrinekast is kapotgeslagen. Er verdwenen een aantal flesjes cola en enkele telefoonkaarten.

Auto uit verkeer genomen
RODEN Maandagmiddag reed een 47-jarige man uit deze plaats over de Brink. Vanwege zijn opvallende gedrag, stevige snelheid en geen gordel om, zette de politie hem aan de kant. Bij controle bleek de auto niet te zijn verzekerd, en ook niet APK-gekeurd. De man deed vrijwillig afstand van de auto, waarna deze zal worden vernietigd.

Winkeldieven opgepakt
KLAZIENAVEEN Maandagmiddag tegen 14.45 is een 27-jarige Emmenaar betrapt bij de diefstal van 20 pakjes scheermesjes en een pakje sigaretten in een supermarkt aan de Langestraat. Totale waarde ruim 224. Hij is aangehouden en ingesloten voor een nader onderzoek. Bij hem waren nog twee verdachten die ook spullen wegnamen. Deze wisten echter te ontkomen. De aangehouden Emmenaar is vaker opgepakt voor dergelijke feiten. Reden waarom hij nu zal worden voorgeleid. EMMEN Maandagmiddag rond 14.15 uur is een 41-jarige man uit Emmen betrapt bij de diefstal van een aantal telefoonfrontjes. Nadat hij daarmee de winkel uitliep werd hij nagezeten door winkelpersoneel, die hem buiten overmeesterden. Daarbij greep de Emmenaar een schroevendraaier waarmee hij deze mensen bedreigde. Inmiddels was politie ter plekke en de man gaf zijn verzet op. Hij is ingesloten voor een nader onderzoek. De gestolen telefoonfrontjes zaten in zijn rugtas.

Hennepkwekerij aangetroffen
EMMEN Maandagavond is in een woning in de Slenerbrink een hennepkwekerij aangetroffen. De 43-jarige bewoner was op dat moment niet thuis en zal later worden verhoord. Op zolder werd een kwekerij aangetroffen met ongeveer 135 planten, verder voorzien van een professionele uitrusting. De stroom werd illegaal afgetapt. De kwekerij is ontmanteld en afgevoerd.