ADECCO

Adecco onderschrijft richtlijnen Van vleesverwerkende industrie

Adecco Nederland heeft zich onlangs ingeschreven bij de Stichting VRO. De veelzijdige personele dienstverlener geeft hiermee een duidelijk signaal af, namelijk: 'we onderkennen de richtlijnen van de vleesverwerkende industrie met betrekking tot de inzet van tijdelijk personeel'. Volgens die richtlijnen, vastgelegd in het 'convenant flexibele arbeid vleessector'(2002), lenen vleesverwerkende bedrijven alleen nog personeel in bij toeleveranciers die zich voor 100% committeren aan de arbeidsregels die bij wet en cao zijn vastgelegd. Deze toeleveranciers, waaronder nu ook Adecco Nederland, staan ingeschreven in het Register Inleenarbeid Vleessector (RIV).

'Weet wat voor vlees je in de kuip hebt'. Met dat credo heeft de vleesverwerkende industrie heldere onderlinge afspraken gemaakt over samenwerking met leveranciers van tijdelijk personeel. Hiermee wil de sector het 'kaf van het koren scheiden' en een vuist maken tegen illegale arbeid en oneerlijke concurrentie. Adecco Nederland, op verschillende fronten actief in de vleesverwerkende industrie, sluit zich van harte bij dit credo aan: óók bij Adecco weten bedrijven precies wat voor vlees ze in de kuip hebben. De RIV-notering, die gepaard gaat met frequente, intensieve controle, getuigt daarvan. Adecco Nederland heeft er geen enkele moeite mee te allen tijde opening van zaken te geven. De personele dienstverlener zet zich al jaren in voor eerlijk en transparant zaken doen op de markt van flexibele arbeid.

Branchegerichte cultuur
Adecco, de grootste personele dienstverlener ter wereld, helpt internationale en lokale bedrijven en organisaties bij de optimalisering van beschikbaarheid en inzetbaarheid van medewerkers. Kennis van de arbeidsmarkt en van specifieke sectoren staat daarbij centraal. De geboden personeelsdiensten zijn uiterst divers: uitzenden & contracting, werving & selectie, replacement- en loopbaandiensten, poolmanagement, payrolling, international recruitment en testing. Adecco kent een sterk branchegerichte cultuur. Dat betekent dat Adecco per traditie gewend is te werken volgens richtlijnen en voorschriften die in een bepaalde branche van toepassing zijn. De participatie van Adecco in typische brancheorganen (werkgeversorganisaties maar bijvoorbeeld ook onderwijsinstellingen) is groot. Veel vestigingen van Adecco (in totaal 225, verspreid over heel Nederland) werken met gespecialiseerde 'industrieteams'. Die bestaan uit consultants die goed weten en bijhouden wat er in de industriële wereld omgaat.

Continuïteit van bedrijfsprocessen
Voor de talrijke flexwerkers die zich dagelijks namens Adecco voor zeer uiteenlopende klanten inzetten, is Adecco meer 'werkgever' dan 'uitzendorganisatie'. Het percentage vaste dienstverbanden of contracten voor langere duur met flexwerkers is hoog. Adecco hanteert bovendien tal van instrumenten die kandidaten voordeel en zekerheid opleveren, waaronder uitgebreide opleidings- en trainingsprogramma's. De bijzondere binding die Adecco met flexwerkers opbouwt, is de sleutel tot de kwalitatieve dienstverlening die altijd gericht is op continuïteit van de bedrijfsprocessen.