Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-03-2003 Persberichten district Rijn en Venen, 09.15

Autoinbrekers aangehouden

MAARSSEN- Op maandagmiddag werden 2 mannen aangehouden nadat ze vermoedelijk hadden ingebroken in een auto.

Omstreeks 18.30 uur zagen getuigen dat er werd ingebroken in een auto welke stond geparkeerd aan de Maarsseveensevaart. Na de diefstal renden de daders weg. De gewaarschuwde politie ging in de omgeving op onderzoek uit. Op de Gerrard Doustraat zagen agenten twee mannen lopen welke voldeden aan het signalement.

De mannen afkomstig uit Maarssen in de leeftijd van 20 en 22-jaar werden aangehouden en ingesloten voor verhoor. Onderzoek wees uit dat er een laptop uit de auto was weggenomen.

Rijbewijs ingenomen

BENSCHOP- Op maandagochtend raakte een man zijn rijbewijs kwijt, omdat hij te hard reed.

Omstreeks 10.30 werd de 35-jarige automobilist uit Haastrecht aangehouden op de N210 te Benschop richting Lopik. De man reed 131 kilometer per uur waar hij 80 kilometer per uur mocht rijden. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Verkeerscontrole

MAARSSEN- Op maandagmiddag werd van 13.30 tot 14.30 gecontroleerd op het dragen van gordels op de Maarssenbroekse slag te Maarssen. Er zijn 22 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een gordel.

MAARSEN- Op maandagochtend is een controle gehouden op de Huis ten Boschstraat en de Doctor Plesmanlaan te Maarssen. Op de Huis ten Boschstraat / Zandweg werden 2 bekeuringen uitgeschreven voor het niet stoppen bij een zebrapad.

Verkeerscontrole

WOERDEN- Op maandagavond tussen 19.00 en 19.45 zijn er alcoholcontroles gehouden op de Steinhagenseweg te Woerden. In totaal zijn er vijftig personenautos gecontroleerd. Geen van de automobilisten had teveel alcohol genuttigd.

LINSCHOTEN- Op maandagmiddag werd van 16.15 tot 17.30 een verkeerscontrole gehouden op de rotonde M A Reinaldaweg / Laan van Rapijnen te Linschoten. Er zijn in totaal 15 bekeuringen uitgeschreven. 13 voor het niet dragen van de autogordel, 1 voor het ontbreken van de linker buitenspiegel en 1 voor het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het autorijden.