Politie Hollands Midden
Datum: 11 maart 2003

(


Straatroof ( 2 x ) Leiden

Een 24-jarige vrouw uit Katwijk werd op maandag 10 maart rond 16.25 uur op de Stationsweg het slachtoffer van een straatroof. Een nog onbekende jongeman fietste langs de vrouw en rukte de mobiele telefoon waarmee de vrouw op dat moment belde, uit haar handen. Met de telefoon fietste de straatrover weg. De politie is op zoek naar hem.
Een 59-jarige vrouw uit Leiden werd op maandag 10 maart rond 16.30 uur op de Hogewoerd het slachtoffer van een straatroof. Een man ging er met de tas van de vrouw vandoor. Een man die dit zag gebeuren ging achter de straatrover aan. Deze liet daarop de buitgemaakte tas weer vallen. De tas is weer bij de eigenaresse terugbezorgd.


Politie houdt geweldplegers aan Leiden

De politie hield op dinsdag 11 maart rond 02.10 uur in een horecagelegenheid aan de Hogewoerd twee Leidenaars aan van 29 en 28-jaar. Beiden worden er van verdacht in de horecagelegenheid betrokken te zijn geweest bij een vechtpartij. Daarbij verwonden zij een man uit St. Michelsgestel, een Leidenaar en een man uit Wassenaar. De verwondingen bestonden uit blauwe plekken, bloedneuzen en snijwondjes. De beide verdachten zijn ingesloten. De politie is nog op zoek naar een derde verdachte. De politie zet het onderzoek voort.


Getuigenoproep zedenmisdrijf Voorschoten

De politie is op zoek naar getuigen van een zedenmisdrijf. Op maandag 10 maart omstreeks 21.10 uur werd een 16-jarig meisje uit Voorschoten op de Prins Bernardlaan het slachtoffer van een zedenmisdrijf. Terwijl zij fietste werd zij aangesproken door de verdachte. Na te zijn gestopt werden er ontuchtige handelingen met haar gepleegd. Signalement van de verdachte is, manspersoon ongeveer 18 / 19 jaar, getinte huid, sprak goed Nederlands, ongeveer 1.75 meter lang, zwart stekelig haar. De man droeg een zwarte suède jas, beige trui, spijkerbroek met omslag, zwarte halfhoge schoenen. Hij reed op een donkere herenfiets. Ten tijde van het misdrijf is er een scooter en een fietser langsgereden. De politie is op zoek naar deze getuigen alsmede naar mogelijke andere getuigen. U kunt contact opnemen met de politie Voorschoten onder telefoonnummer 0900 - 8844.


Aanhouding verdachten van openlijke geweldpleging Hillegom

De politie heeft op zondag 9 maart omstreeks 03.45 uur 10 verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging. De groep jongens, variërende in de leeftijd van 17 tot 31 jaar, komende uit Katwijk, Rijnsburg, Vlakenburg en Noordwijk, waren na onenigheid uit een horecagelegenheid aan het Henri Dunantplein gezet. Buiten de horecagelegenheid begonnen de jongens ruiten te vernielen van het pand alsmede van een naast gelegen restaurant. Enkele fietsen moesten het ook ontgelden. Nadat de politie ter plaatse kwam vluchtte de groep die vervolgens in de omgeving werden aangehouden. De politie zette 9 mensen op de zaak. De verdachten werden vervolgens na verhoor met een dagvaarding heengezonden en zullen zich binnenkort moeten verantwoorden voor de rechter.


Inbraak in woningen Alphen aan den Rijn

In de nacht van zondag 9 op maandag 10 maart werd er ingebroken in een woning aan de Rozenstraat en de Da Costastraat. Bij één woning kwam men vermoedelijk binnen door via de brievenbus een slot te ontgrendelen. Bij de andere woning werd vermoedelijk via een raampje naar binnen geklommen. Uit de woningen is een computer, een portemonnee met geld en zijn diverse pasjes gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Politie houdt inbrekers aan Gouda

De politie hield op dinsdag 11 maart rond 04.10 uur in en bij een groentewinkel aan het Middenmolenplein twee Gouwenaren aan van 24 en 27-jaar. Beide mannen werden op heterdaad bij de inbraak betrapt. De politie kon snel handelen na een melding van een getuige. Beide verdachten zijn ingesloten. De politie zet vandaag haar onderzoek voort.








Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --