Gemeente Zevenaar

Infopagina week 11

INHOUD INFO WEEK 11 (9 t/m 15 maart 2003)

AANVRAAG VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN

Bij burgemeester en wethouders is een aanvraag binnengekomen om met toepassing van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening binnenplanse vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Buitengebied 2000 voor de bouw van een garage/berging ter vervanging van de bestaande garage/berging op het perceel Babberichseweg 69 te Zevenaar. Deze aanvraag ligt met ingang van 13 maart a.s. gedurende vier weken ter inzage bij de balie van de sector Grondgebied. Tijdens deze periode kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

WET MILIEUBEHEER

De zorg voor de doelmatige verwijdering van afvalwater vormt een onderdeel van de bescherming van het milieu. In verband met een wetswijziging worden alle gevolgen voor het milieu die verband houden met lozingen op de riolering op grond van de Wet milieubeheer gereguleerd. Dit betekent concreet dat de vereiste lozingsvoorschriften aan de milieuvergunningen van de volgende bedrijven worden toegevoegd: Drukkerij Proofprinters, Handelsdwarsstraat 13, Zevenaar, Esso tankstation, Doesburgseweg 17, Zevenaar, Fashion Service Zevenaar, Einsteinstraat 6H, Zevenaar, Kinderboerderij, Hunneveldweg 4, Zevenaar, Veehouderij van de heer Alderkamp, Oude Steeg 6, Zevenaar, Veehouderij van de heer Smits, Sleeg 3, Zevenaar, Veehouderij van de heer Heijneman, Doesburgseweg 18, Zevenaar, Veehouderij van de heer Soeter, Sleeg 21a, Babberich, Veehouderij van de heer Berntzen, Kamphuizerweg 5, Babberich, Zonnemaat Auto Electro, Mozartlaan 4, Zevenaar

Op 4 maart 2003 hebben Burgemeester en wethouders een definitief besluit opgesteld.

Terinzagelegging
Het definitieve besluit wijkt inhoudelijk niet af van het ontwerpbesluit. Het definitieve besluit en de en bijbehorende stukken worden op 12 maart 2003 voor een ieder ter inzage gelegd bij de centrale balie van de sector Grondgebied van het gemeentehuis. Zij kunnen daar tijdens de openingstijden worden ingezien. Voor inlichtingen kan contact worden opgenomen met mw. ing. L . van Wersch, doorkiesnummer 595 223 van de afdeling Bouwen, Wonen en Milieu.

Beroep

Binnen zes weken na de dag van terinzagelegging kan tegen dit wijzigingsbesluit beroep worden ingesteld op de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit is alleen mogelijk voor belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tot het inbrengen van bedenkingen tegen het ontwerpbesluit.
Indien tegen het besluit beroep is ingesteld, kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een voorlopige voorziening worden gevraagd.

WIJZIGING PLAN VAN AANPAK EN BELEIDSREGELS WERKZAAMHEDEN AAN EN ROND DE SPOORLIJN

Burgemeester en wethouders hebben besloten tot wijziging van het "Plan van aanpak en beleidsregels inzake het beperken van geluidsoverlast van werkzaamheden vanwege de NS aan en rond de spoorlijn in Zevenaar". De wijziging houdt in dat toezichthouders van de gemeente niet meer tijdens alle nachten gedurende de gehele duur van de werkzaamheden oproepbaar zijn. De werkwijze dat omwonenden eventuele klachten over geluidsoverlast kunnen melden bij de politie blijft ongewijzigd. Ook de wijze van informeren blijft ongewijzigd. Dit houdt in dat omwonenden door de ondernemer geïnformeerd worden over voorgenomen werkzaamheden en dat burgemeester en wethouders verleende ontheffingen bekend maken via de gemeentelijke infopagina in de Zevenaar Post.

EVALUATIE FIETSVERLICHTINGSCAMPAGNE 2002

Onder het motto fietser, je mag gezien worden is 4 november 2002 de jaarlijkse fietsverlichtingscampagne van start gegaan. Het doel van deze campagne is om het gebruik van de fietsverlichting te stimuleren en de fietser bewust te maken van algemeen geldende regels in het verkeer. De actie richt zich met name op jeugdigen die dagelijks met de fiets naar school gaan. De organisatie kijkt terug op een geslaagde campagne.

Controles

Vanaf maandag 18 november is op het Liemers College en op basisscholen de fietsverlichting van leerlingen gecontroleerd. De controles werden zoals ieder jaar uitgevoerd door rijwielherstellers, vrijwilligers van 3Vo en politieagenten. Zij werden hierbij voor het eerst geassisteerd door enkele leerlingen van het Liemers College, locatie Vestersbos. In 2002 kwamen er méér fietsen goed door de keuring dan in 2001.

In 2001 werden in totaal 2649 fietsen gecontroleerd. Hiervan beschikten er 2193 over een goede verlichting (83%). In 2002 werden in totaal 2512 gecontroleerd. Van dit aantal waren er 2159 in orde (85%). Deze stijgende lijn is volgens de organisatie een positieve ontwikkeling.
In het kader van de verlichtingscampagne heeft de politie van 1 december 2002 tot 10 februari 2003 extra gecontroleerd tijdens de ochtendspits op straat. In deze periode heeft de politie 138 processen-verbaal uitgeschreven.

RECONSTRUCTIECOMMISSIE ACHTERHOEK EN LIEMERS

De openbare vergadering van de Reconstructiecommissie Achterhoek en Liemers wordt gehouden op donderdag 27 maart 2003 van 9.30 12.30 uur in het gemeentehuis van Zelhem, Rijpstrastraat 5 te Zelhem telefoon: 0314-623141

Agenda:

1. Concept voorontwerp Reconstructieplan/ concept Milieu Effect Rapportage Achterhoek en Liemers

2. Planning en communicatie (voorontwerp) Reconstructieplan/ Milieu Effect Rapportage Achterhoek en
Liemers

De vergaderstukken liggen vanaf 17 maart 2003 ter inzage bij de balie Grondgebied in het gemeentehuis. De agenda, het verslag en agendapunten zijn ook vanaf die datum elektronisch opvraagbaar op: www.gelderland.nl/reconstructie/achterhoek en liemers

BEVRIJDINGSFEEST 2003

Wie wil het bevrijdingsvuur ophalen in Wageningen?

Ieder jaar wordt in Wageningen op 4 mei om 24.00 uur precies het bevrijdingsvuur ontstoken. Dit gaat vergezeld met een aantal feestelijke activiteiten. Het 4/5 mei comité is druk bezig om ook dit jaar weer een mooi programma samen te stellen. Ontsteken van het bevrijdingsvuur en het vuur door lopers laten verspreiden naar andere plaatsen in Nederland kent een lange traditie en neemt ieder jaar grotere vormen aan.

Alle deelnemers worden ontvangen in het voormalig ´Hotel de Wereld`, de plek waar de onderhandelingen over de capitulatie op 5 mei gevoerd werden. Het 5 meiplein voor Hotel de Wereld vormt het centrale punt vanaf waar het vuur elk jaar door atletiekverenigingen, scholieren, 4en5 mei comités of andere groepen opgehaald wordt en verder verspreid wordt in Nederland. Het is een gezamenlijke prestatie waarbij de symboliek van het bevrijdingsvuur een grote rol speelt.

Ook inwoners van Zevenaar kunnen dit jaar het vuur ophalen in Wageningen. Wellicht zijn er atletiekverenigingen, scholen die hierin geïnteresseerd zijn. In verband met de voorbereidingen heeft het 4/5 mei comité een aantal gegevens nodig van de eventueel deelnemende groepen. Aanmeldingsformulieren kunnen worden aangevraagd bij Yvonne van Holland, comité 4/5 mei in Wageningen: tel. 0317-492596, e-mail yvonne.van.holland@wageningen.nl

Begin april ontvangen de deelnemers alle informatie omtrent het programma, tips voor het ophalen e.d.

VERGADERING WELSTANDSCOMMISSIE

De openbare vergadering van de Welstandscommissie wordt gehouden op 17 maart 2003 om 13.30 uur in het gemeentehuis (kamer 402). De agenda van deze vergadering ligt ter inzage bij de Balie van de sector Grondgebied.

OUD PAPIER

In Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u svp plastic folies verwijderen. Papier van bedrijven wordt niet meegenomen.

Datum

Wijk/Plaats

Inzamelaar

Woensdagavond 12 maart

Heerenmäten

harmonie Sint Franciscus

Woensdag 12 maart

Schaapsdrift, De Horst, Bloemenkamp, 't Grieth, flats Bergvrede, Meidoornflat/Hooge Bongert

schutterij Sint Andreas

Donderdagavond 13 maart

Stegeslag/Roodwilligen

CV De Schuumkoppen

Zaterdag 15 maart

Lentemorgen 2 + complex Platanenlaan en
Hunneveldweg + flats Zonnemaat

basisschool Lindenhage

Woensdagavond 12 maart

Heerenmäten

harmonie Sint Franciscus

Woensdag 12 maart

Schaapsdrift, De Horst, Bloemenkamp, 't Grieth, flats Bergvrede, Meidoornflat/Hooge Bongert

schutterij Sint Andreas

Woensdagavond 19 maart

Babberich

drumfanfare Sint Jan

OPENBARE BEKENDMAKINGEN

Ingekomen bouwaanvragen week 1/2003:

- Schoolstraat ongenummerd, bouwen 26 appartementen met parkeerkelder;
- Grietsestraat 12a en Schoolstraat 3, bouwen commerciële ruimtes en 8 appartementen

Ingekomen lichte bouwaanvragen week 9/2003:

-
Adenauerstraat 3, bouwen van een erker en uitbreiden van de woning
- Churchillstraat 8, uitbreiden van de woning en de garage
- De Hazelaar 95, aanbouwen van een bijkeuken
De ingekomen aanvragen liggen bij de balie van de sector Grondgebied voor een ieder ter inzage. Tegen deze aanvragen kan geen bezwaar worden gemaakt. Belanghebbenden kunnen wel hun zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar.

Hierbij wordt opgemerkt dat een bouwvergunning moet worden verleend als aan de wettelijke eisen wordt voldaan.

BESLUITEN

Verleende lichte bouwvergunningen week 9/2003:

-
Zuiderlaan 32, oprichten van een garage met een carport
- Kampsingel 52, aanbouwen van een uitraaskamer
- Diepenbrockstraat 34, openbreken van de keuken en veranderen van de achterpui

- De Olmen 71, bouwen van een serre

Verleende lichte bouwvergunning met vrijstelling o.b.v. artikel 15 WRO week 9/2003:

-
Vestersbos 21, bouwen van een dakopbouw

Verleende reguliere bouwvergunning week 9/2003:
-
Marktstraat 10, veranderen van de voorgevel

Verleende aanlegvergunning week 10/2003:

- Bemweg 37-37a, aanleggen toegangsweg

Algemene Plaatselijke Verordening 2000 Zevenaar


- Carnavalsvereniging De Toetenburgers, ontheffing van het stookverbod voor het verbranden van een carnavalspop op en rondom Slenterweg 2 te Zevenaar op 4 maart 2003;

- Schutterij EMM, vergunning voor het houden van een 2^e hands goederenmarkt op zondag 16 maart 2003 van 10.00 18.00 uur in het schuttersgebouw aan de Slenterweg 2 te Zevenaar;

Tijdstip van de aanvraag kan met zich meebrengen dat een vergunning/ontheffing niet tijdig wordt gepubliceerd. Degene wiens belang rechtstreeks bij één van de bovengenoemde besluiten is betrokken, kan binnen 6 weken na de bekendmaking van het betreffende besluit daartegen een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft.