Ingezonden persbericht

Persbericht

11 maart 2003

Cartesis en Crystal Decisions bieden samen betere bedrijfsanalyse

~ completere oplossing voor performance management met uitgebreide mogelijkheden voor financiële analyse via het web ~

Cartesis en Crystal Decisions hebben een strategische OEM-overeenkomst getekend om Crystal Enterprise en Crystal Analysis te integreren in Cartesis financiële analyseplatform Magnitude. Klanten van Cartesis kunnen nu hun werknemers en decision makers uitgebreide informatie over financiën en bedrijfsprestaties bieden via het internet.

Cartesis biedt een strategisch systeem dat de gehele cyclus van planning, verslaggeving en analyse omvat. Bedrijven kunnen zo hun visie in een strategisch plan omzetten en hun bedrijfsprestaties in de gaten houden en desnoods bijsturen. Met de op het web gebaseerde, analytische toepassing van Crystal Decisions wordt het analytische platform van Cartesis een nog completere oplossing voor het meten van de bedrijfsprestaties.

Klanten die gebruik maken van Cartesis Magnitude krijgen met de technologie van Crystal Decisions toegang tot interactieve rapporten en grafieken via een webbrowser. Hierdoor kunnen zij tot in detail trends analyseren en bestuderen. Organisaties kunnen deze informatie gebruiken om gefundeerde zakelijke beslissingen te nemen, de koers vroegtijdig aan te passen en de toekomstige strategie te bepalen. Organisaties kunnen hiermee ook toegang verlenen tot informatie over de bedrijfsprestaties aan duizenden gebruikers binnen de organisatie. Dit komt de gehele efficiency en de prestaties van de onderneming ten goede.

Crystal Analysis bevat een analytisch vermogen dat als leidraad kan dienen voor decision makers om snel onderliggende oorzaken van resultaten en trends te identificeren. Door Cartesis Magnitude samen met Crystal Decisions te gebruiken zijn organisaties in staat om informatie, zoals maandcijfers te vergelijken met het budget, voorspellingen en planning te analyseren en product-, klanten- en kanaalwinstgevendheid te onderzoeken. En dit allemaal via het web.

"Binnen de markt voor performance management heerst al enige tijd de behoefte aan vergevorderde mogelijkheden voor rapportage en analyse via het web. Door het gecombineerd gebruiken van Cartesis Magnitude en Crystal Decisions technologieën kunnen managers een duidelijk en helder inzicht krijgen in de prestaties van hun bedrijf, waar ze ook zijn gevestigd en op elk gewenst moment", aldus Paul Giardina, executive vice-president corporate marketing bij Cartesis.

"Dit strategisch samenwerkingsverband versterkt de positie van Cartesis als één van de belangrijkste spelers in haar markt. We hebben besloten om met Crystal Decisions te gaan samenwerken, omdat zij vooraanstaande technologieën voor rapportage en analyse ontwikkeld hebben. Met meer dan 14 miljoen licenties, zijn ze de beste keus voor onze klanten", vervolgt Giardina.

"Het ontwikkelen van succesvolle samenwerkingsverbanden is altijd een van de pijlers van ons succes geweest en wij kijken uit naar een hechte samenwerking met Cartesis om onze klanten het beste te bieden op het gebied van rapportage en analyse", zei Janet Wood, vice-president business development bij Crystal Decisions. "Deze nieuwe overeenkomst met Cartesis benadrukt nogmaals het bewezen succes van Crystal Decisions in het helpen van onze partners bij het leveren van complete oplossingen voor performance management"

"De markten voor Business Intelligence (BI) en Business Performance Management (BPM) zijn aan het veranderen waarbij planningsvermogen toegevoegd wordt aan BI om een closed-loop benadering met metriek, planning en rapportages mogelijk te maken," licht John Van Decker, senior program director META Group toe. "Wij voorspellen voor 2005 een voortdurende samensmelting van oplossingen voor BPM en BI, aangezien toepassingen voor prestatiemeting steeds meer verweven raken met BI-platformen."

(540 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Cartesis
Cartesis is een toonaangevende wereldwijde leverancier van financieel analytische toepassingen voor Strategisch Financieel Management. Cartesis biedt volledig geïntegreerde toepassingen op een krachtig analytisch platform. Het hoofdkantoor is gevestigd in Parijs en het bedrijf heeft kantoren in België, Duitsland, Engeland, Spanje, Frankrijk, Amerika, Japan en Nederland. Cartesis producten bieden Global 2000 bedrijven de analytische capaciteit en de flexibiliteit die ze nodig hebben om op de snelle veranderingen in hun markt in te kunnen spelen. Eén op de vijf bedrijven uit de Fortune Global 100 en meer dan 30% van de Financial Times European 100 gebruiken Cartesis oplossingen om de best mogelijke controle over hun financiële informatie en processen te houden.

Over Crystal Decisions
Crystal Decisions is één van s werelds grootste informatiemanagement softwarebedrijven met meer dan 14 miljoen uitgeschreven licenties. Sinds 1984 heeft Crystal Decisions succesvolle organisaties voorzien van snelle manieren om werknemers, partners en klanten toegang te geven tot de informatie die zij nodig hebben om de juiste beslissingen te nemen, om uiteindelijk de kosten omlaag te brengen en de productie te verhogen. De merknaam Crystal is een van de bekendste namen in de markt voor zakelijke rapportages en meer dan 345 Independent Software Vendors (ISV s) hebben gestandaardiseerd op Crystal Decisions oplossingen. Het hoofdkantoor van Crystal Decisions bevindt zich in Palo Alto, Californië. Crystal Decisions heeft meer dan 25 kantoren wereldwijd en kan via de volgende URL op het internet worden gevonden: http://www.crystaldecisions.com

Crystal Decisions, Crystal Reports, Crystal Enterprise, Crystal Analysis, Crystal Services, Crystal Care, Crystal Assist, Crystal Applications and Holos are trademarks or registered trademarks of Crystal Decisions, Inc. in the U.S. and/or other countries. All other trademarks or registered trademarks referenced are the property of their respective owners.

Voor verdere persinformatie of fotomateriaal, kunt u contact opnemen met Marieke van Zuien van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: 040 235 46 00
E-mail: mariekev@lewispr.com
http://www.lewispr.com

Voor meer informatie over Cartesis, kunt u contact opnemen met Lisette de Jong: Tel: 030 280 09 04
E-mail: l.dejong@cartesis.nl
http://www.cartesis.nl

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com