Gemeente Ambt Montfort


Laatste nieuws

Kiezen met stemcomputer
Op 11 maart a.s. kunt u kiezen met behulp van een stemcomputer.

Algemeen

Informatie vanuit het bureau sociale zaken
Nieuwe bedragen vervoersvoorzieningen WVG

Nieuwe verordening gemeentelijke erepenning

Geen kadastrale informatie via gemeente
Met ingang van 10 december 2002 zal door de gemeente géén kadastrale informatie mee verstrekt worden.

Rioolverstopping
Als uw huisriool verstopt zit, is dat altijd een vervelende situatie. Belangrijke vragen zijn dan: waar zit de verstopping en wie lost het probleem op?

Bijdrage voor ouders met kinderen in het voortgezet onderwijs Kinderen kosten veel geld; zeker als ze naar het voortgezet onderwijs gaan. Deze kosten drukken extra zwaar op ouders die rond moeten komen van een minimuminkomen. Aan deze ouders wil de gemeente Ambt Montfort een tegemoetkoming verstrekken.

Informatiepunt gezondheid
In het gemeentehuis en de bibliotheek zijn folderkasten Informatiepunt Gezondheid van de GGD Midden-Limburg.

Bestemmingsplannen

Vrijstelling bestemmingsplan (Hoofdstraat 112,P.) Vanaf 20 februari 2003 ligt voor een periode van 4 weken in het gemeentehuis ter inzage:

Vrijstelling bestemmingsplan (Heistershof te M. en Eikenlaan te St.O.Berg)
Vanaf 13 februari 2003 ligt voor een periode van 4 weken in het gemeentehuis ter inzage,

Verleende vrijstelling bestemmingsplan (Rozendaal) Burgemeester en wethouders hebben op grond van artikel 46, lid C, sub 2 van het "Algemeen bestemmningsplan Maasbracht" vrijstelling verleend ten behoeve van de aanleg van een ontsluitingsweg voor het pand Rozendaal 7 richting de Stationsstraat/Stationsweg te Montfort.

Milieu

Wet milieubeheer (Nieuw Holsterweg 37, P)
Vergunningen en meldingen

Wet Geluidhinder
Hernieuwde publicatie: verzoek tot vaststelling van een hogere grenswaarde

Wet milieubeheer (Burg.Geradtsstraat 7, P)
vergunningen en meldingen

Onderhoud Landschapselementen
De stichting IKL (Instandhouding Kleine Landschapselementen) start deze maand met het onderhoud van landschapselementen. Het gaat met name om het uitvoeren van hakhoutbeheer in bosranden.

Leren voor duurzaamheid in Sarah's wereld
De komende drie maanden spelen de drie basisscholen in onze gemeente het spel ´Sarah´s Wereld´. Doel van het spel, dat een hele dag in beslag neemt, is om het begrip duurzaamheid aan kinderen uit de groepen 7 en 8 uit te leggen. Sarah´s Wereld is ontwikkeld door het Wuppertal Instituut in Duitsland en wordt daar met veel succes op de scholen gespeeld. De provincies Noord-Brabant en Limburg vonden het zo waardevol dat zij besloten hebben het te laten vertalen voor de Nederlandse situatie.

Onderhoud plantsoenen 2002/03.
De volgende (bos) plantsoenen zullen in de winter 2002/2003 worden gedund.

Subsidie voor opvang regenwater
Als u bij uw woning maatregelen neemt waardoor het regenwater niet meer wegstroomt in de riolering kunt u al gauw 680,00 subsidie krijgen.

Onze gemeente wordt groener
Onze gemeente wordt groener, letterlijk én figuurlijk. Figuurlijk, omdat we steeds milieubewuster handelen. Letterlijk, omdat we zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen gebruiken om het onkruid te lijf gaan.

Afvalwegwijzer (brengvoorziening oud papier)
In de kernen van onze gemeente wordt regelmatig papier opgehaald door verenigingen. Mocht u echter niet op de ophaalservice willen wachten, dan kunt u zelf uw oud papier naar de containers brengen die op gezette tijden voor u klaar staan.

MilieuOntmoetingsProgramma (MOP) 12 tot en met 23 mei 2003 Volgend jaar wordt van 12 tot en met 23 mei weer het MilieuOntmoetingsProgramma, kortweg MOP, georganiseerd. Het MOP brengt basisscholen en bedrijfsleven/verenigingen met elkaar in contact.

Verkeersmaatregelen

Eenzijdige verkeersongelukken
Eenzijdige verkeersongelukken; meer duidelijkheid over oorzaak

Verleende uitwegvergunning (St.Odiliastraat, St.O.Berg) Burgemeester en wethouders van Ambt Montfort hebben op 11 februari 2003 een uitwegvergunning verleend aan:

Verleende uitwegvergunning (Linnerweg,St.O.Berg) Burgemeester en wethouders van Ambt Montfort hebben op 10 februari 2003 een uitwegvergunning verleend aan:

Bernhardlaan te Posterholt
Oversteekplaats Irenestraat

Vlodropperweg te Posterholt
wegversmallingen

Renovatieplein Gemeentehuis